4 buta tévhit a ránctalanító krémekről

Te elhitted őket?

Természetes, hogy az ember szeretne mindent megtenni a fiatalságért, de nem kell mindent elhinni.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A reklámokat elnézve az embernek az az érzése, hogy örökké fiatal maradhat, legalábbis a legújabb, űrkutatást megszégyenítő tudományos munka után piacra dobott termékek alapján.

A ránctalanító krémek használata fontos, de nem árt tisztában lenni egy-két dologgal velük kapcsolatban, mivel jó néhány tévhit is kering velük kapcsolatban.

Érdemes megfontolni és átgondolni az alábbiakat, mielőtt a következőt leemeled a polcról a drogériában. Íme, a leggyakoribb tévhitek a ránctalanító krémekkel kapcsolatban.

Minél drágább, annál jobb

Egy krém beltartalmát nem az ára határozza meg, ahogyan a hatását sem, hanem az, hogy milyen összetevőkből áll. Az árképzés a marketing egy része, hiszen óhatatlanul azt hiheti a vásárló, hogy ami sokba kerül, attól többet várhat, mint egy olcsóbb krémtől. Ez nem azt jelenti, hogy a drága krém nem lehet jó, de azt sem, hogy a sok nulla garancia a szép bőrre.

Az összetevőket mindig érdemes tanulmányozni, így például kiderülhet, hogy a méregdrága La Mer krémbe bizony bőven mertek petrolátumot, vagyis kőolajszármazékot, ami egyáltalán nem nevezhető bőrbarátnak. Vásárlásnál inkább arra érdemes figyelni, hogy a ránctalanító krémben ne legyenek kőolajszármazékok, parabének, felesleges parfüm.

A különleges összetevők csodás hatása

Sajnos a biológiaoktatásra nem fordítanak elegendő figyelmet, így aztán könnyű mindenféle egyszerű folyamatot és vegyületet különlegesként eladni. Ilyenek az enzimek, az antioxidánsok, a liposzómák, melyek hangzatosak, de egyáltalán nem különlegesek. Természetesen működnek, de alapvetően semmi különös nincs bennük. Ráadásul néhány nem is a bőr, hanem a krémek állagának megőrzése okán kerül bele a termékbe.

Rémisztő képek! 7 sztár, akinek már nem mozog az arca a botoxtól

Nézegess képeket!

Elolvasom

Érdekesebbek a valóban exkluzívnak szánt összetevők, mint például az arany. Belegondolt már valaki, hogy egy fém vajon hogy köti meg a bőrben a nedvességet? Mert jól hangzik, hogy benne van a krémben, a luxus érzetét kelti, de sokat nem tesz hozzá a ránctalanításhoz.

Nem szabad túl fiatalon használni, mert tönkreteszi a bőrt

Sokan vallják, hogy 30-35 év alatt felesleges ránctalanító krémet használni, mert nem tesz jót a bőrnek. A legtöbb kozmetikusnak ettől valószínűleg égnek áll a haja, hiszen a bőr kollagéntartalma már 25 éves kor után csökken.

Általános vélemény, hogy a ránctalanító krémek lustává teszik a bőrt, és az nem lesz képes saját maga regenerálódni, ha túl korán bombázzák komoly hatóanyagokkal. A bőrt nem lehet lustává tenni, így nem is árt a ránctalanító krém, mondjuk, 18 éves korban, de teljesen felesleges, mivel a bőr nem hasznosítja azokat az anyagokat, amelyekre nincs szüksége, ugyanakkor hiányozhatnak belőle azok, amelyekre viszont nagyon is. Tehát nem azért árt a bőrnek, mert túl erős, hanem azért, mert nem az életkornak megfelelő anyagok vannak benne.

A ránctalanító krémtől szép lesz a bőr

Ez az állítás önmagában nem igaz, sőt. Botorság lenne azt hinni, hogy azért, mert egy kis krémet ken magára valaki, megoldott a fiatalság konzerválása. A bőr állapota elsősorban az életmódtól függ, illetve nagy szerepet játszik benne a genetika is, a ránctalanító krém használata is hozzátesz, de nem jelent mindent. Fontos, hogy külsőleg is pótolja az ember a nedvességet, de egy termék sem kompenzálhatja a dohányzás, az alkoholfogyasztás káros hatásait.

Ezt is szeretjük