Kend a hasadra, és nézd, mennyivel leszel karcsúbb másnap
Mindössze egy éjszaka elég lehet ahhoz, hogy látványos legyen az eredmény.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hason található zsírpárnák a nők legmakacsabb ellenségei - éppen ezért több fronton kell felvenni velük a harcot.

A testtekercselés egy remek módja lehet fogyókúránk kiegészítésének. Amíg ez korábban egyfajta úri mulatságnak számított, addig napjainkban számtalan olyan praktika elsajátítható, amivel otthon is elérhető a kívánt eredményt.

Tekercselés előtt

Mielőtt elkezdenéd a házi zsír- és narancsbőr égetést, vannak olyan alapszabályok, amikkel jobb, ha tisztában vagy.

Fontos, hogy bőr megfelelően hidratált legyen, és közvetlenül szőrtelenítés után sem ajánlatos a testtekercselés, illetve arra figyelni, hogy a házi kezelés időpontja ne menstruáció legerősebb napjaira essen.

Jó hír, hogy nem kell több ezer forintos krémekre költeni, ha látványos eredményt akarsz elérni, hiszen a bolti ár töredékéért készíthetsz magadnak otthon zsírégető krémet. Szerencsére nem kell túlmisztifikálni, mindössze a kedvenc testápolódra és őrölt fahéjra lesz szükséged - az utóbbival viszont igencsak csínján kell bánni a keverék elkészítése során, mert mennyiségtől függően allergizáló hatással bír. Fahéjolajat pedig ne használj, mert égetheti a bőrt, ami nagyon fájdalmas is lehet.

A krém elkészítése

Egy deci testápolóhoz adj egy kiskanál őrölt fahéjat. A mixtúra töménysége akkor ideális, ha a felvitelt követően enyhe bőrpírt okoz, illetve minimálisan csíp. Nagyon fontos, mielőtt elkezdenéd a kezelést, feltétlenül ellenőrizd, hogy nem vagy-e allergiásak a fahéjra. Kenj a kezedre a keverékből, és hagyd rajta egy kis ideig. Amennyiben allergiás reakciókat tapasztalsz, mosd le, és inkább ne alkalmazd, hanem próbáld meg a reszelt friss gyömbért.

Eloszlatás

Miután a krémet egyenletesen eloszlattad a problémás testrészen, szorosan tekerd be magad folpackkal, de arra figyelj, hogy ne szorítsd el az ereket. Ezután jöhet a másfél órás pihenés - elengedhetetlen, hogy vastagon takarózz be. Amint letelt a 90 perc, vágd le magadról a fóliát, majd zuhanyozz le.

Fogyasztó turmixok

Az alábbi cikkben nagyszerű fogyasztó turmixokat ismerhetsz meg. Kattints, és olvasd el a recepteket!

Ezt is szeretjük