Ezt műveli a téli hideg a bőröddel: nézd meg, hogy tudod kivédeni, hogy kárt okozzon!
Kiszárad a bőröd a téli hidegben? Ez lehet az első jel.

nagykep?cikkid=168135&kep=szaraz repedezett bor-lead
beauty and style
Top olvasott cikkek

A téli hideg és a hirtelen hőmérséklet-ingadozás - például mikor a -2 fokból bemész egy fűtött helyiségbe - megviseli és borzasztóan kiszárítja a bőrt. Ezért ilyenkor kiemelten figyelmet kell szentelni a bőrápolásnak az arcon és a test többi területén is, hogy a bőröd károk nélkül élje túl a telet.

A bőrnek ilyenkor merőben más anyagokra van szüksége, mint a nyári melegben, az állandó hideg hatására ugyanis nemcsak a nedvességéből veszít, de a puhaságából is, kiszárad, amitől hámlani és feszülni kezd. Télen a bőr vérellátása is romlik, aminek következtében fakó lesz, ráadásul ha nincs kezelve, gyulladások is keletkezhetnek rajta.

Cukorral a szárazság ellen

A már említett szélsőséges hőmérséklet-ingadozás szinte a teljes bőrfelületet megviseli és kiszárítja, leginkább mégis az arc, a kezek és a lábak sínylik meg a fagyos levegőt. Ha a körmöddel próbálod lekaparni az elhalt hámsejteket, azzal csak fokozod a problémát, ezért mindenképp szerezz be egy testradírt!

A Natics organikus testradír - lent balra - nádcukorral készült, ami sok házi bőrradírkeveréknek is az alapja. Olyan természetes anyagokkal van tele, amelyek beszívódás után intenzíven ápolnak, így testápolót sem kell utána használnod!

Télen a bőrnek egyébként sokkal mélyebb hidratálásra van szüksége, mivel még az alapból zsíros bőr is kiszárad. Ezért használj olyan, nagyon zsíros - ne pedig vizes alapú - bőrápolót, mint a sheavaj, amit az Olivia Naturals csomagjában is megtalálsz - fent jobbra. A csomagba olyan termékeket válogattak össze, amelyek a legerősebb természetes hidratálókból készültek, így ez a csomag a száraz bőr igazi mentsvára!

A legkritikusabb terület

Mivel az arcod az egyik olyan felület, amelyet a legtöbbször ér hideg levegő, extra figyelmet kell fordítanod az ápolására. Mindenképpen használj arcradírt, viszont ne vidd túlzásba, bőven elég hetente egyszer. És itt jön a plusz, amire az arcbőrnek szüksége van: radírozás után kötelező a hidratáló használata! Válassz olyat, ami segíti a bőr regenerálódását, az új sejtek képződését, lehet ez egy maszk is.

Az Adrienne Feller mélytisztító maszkját - lent balra - éppen azzal a céllal alkották, hogy megújítsa a bőrt, a sejtkészletet. Egyik fő összetevője a homoktövis, amely az egyik legerősebb antioxidáns, a maszknak egyébként intenzív bőrfiatalító hatása is van!

Talán te is észrevetted, hogy sokkal fakóbb a bőröd, amióta beköszöntött a tél. Ez nemcsak a D-vitamin hiányának köszönhető, de sokkal inkább annak, hogy ilyenkor jelentősen romlik a bőr vérellátása. Az Ignisia arcolaj - fent jobbra - az egyik legjobb szer, ami felélénkíti a fakó, élettelen bőrt, ráadásul a lélekre is jótékony hatással van.

Így védekezz!

A sárgabarackmag-olaj, akárcsak a homoktövis, nagyon erős antioxidáns. Erős regeneráló és revitalizáló hatása van, ráadásul a gyulladásokat is csökkenti, ezért jó, ha van legalább egy olyan arcápolód, amelyben ez az összetevő megtalálható. A Natics mélytisztító arclemosója is - lent balra -  ennek köszönhetően hihetetlenül tápláló, és ellenállóvá teszi a bőrödet.

A hajadról se feledkezz meg!

A hideg a hajat is kiszárítja, de talán ennél is rosszabb, hogy ilyenkor még jobban töredeznek a hajvégek is. Léteznek olyan hajkefék, amelyek a speciális kialakításnak köszönhetően egyáltalán nem tépik, roncsolják a hajat, így a segítségükkel megelőzhető a töredezés.

A Tangle Teezer hajkefék - fent jobbra - büszkén képviselik a kíméletesség irányvonalát, hiszen a kefe anélkül siklik végig a frizurádon, hogy húzná a hajad, eltörné a szálakat. Ha elkezded használni, látni fogod, hogy a hajad egyre egészségesebb és fényesebb lesz tőle!

Még több természetes szépségápolási terméket itt találsz. Fontos, hogy a szervezetedet belülről is tápláld, ezért ne feledkezz meg a vitaminokról sem!

Ezt is szeretjük