Tejben fürdött, és tejjel mosott hajat egy nő: az egyik eredménye csodás, a másiké szörnyű lett
Kipróbálta, milyen hatással van a tej a bőrére és a hajára, de meglepődött az eredményen.

tej furdes
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tej bár fogyasztva nem mindig tesz jót a bőrnek, külsőleg használva jótékony hatással bír. Nem véletlen, hogy Kleopátra is mindig fürdött, hogy megőrizze bőre puhaságát. De nem ő az egyetlen, aki ismerte ezt a szépségtitkot: az ókori Rómában is rengetegen vetették be ezt a trükköt, sőt, azt tartották, hogy néhány betegség leküzdésében is segíthet a meleg tejes fürdő.

A tej ugyanis rengeteg szuper összetevőt, például B-vitaminokat, D- és E-vitamint tartalmaz, amik kívülről is táplálják a bőrt, tejsavtartalma pedig a bőr felsőbb rétegeibe hatolva megújulásra és növekedésre készteti a sejteket. Egy nő ezeket a dolgokat olvasva - valamint főnöke biztatására - határozta el, hogy a saját testén teszteli le, valóban ilyen csodaszer-e, majd tapasztalatait az egész nettel megosztotta.

Ilyen tejben fürödni

Amanda Richards tetőtől talpig megfürdött a tejben, sőt még a haját is megmosta vele, hogy alaposan kitapasztalja, mire és hogyan hat. A magas zsírtartalmú tejet a tincseire öntötte, majd pedig az egész testét meglocsolta vele a kádban. Jól bemasszírozta a hajába és a bőrébe is, hagyta hatni egy kicsit, majd nekiállt lemosni.

tej furdes FB

Először a haját mosta meg samponnal és be is balzsamozta, ahogy szokta, majd mindenhonnan leöblítette magáról sima langyos vízzel, ami nem is volt egyszerű, mert továbbra is zsíros érzetű és tejillatú maradt a bőre, amit viszont nem bírt elviselni, ezért még gyorsan átmosta magát szappannal is. Hogy mit érzett törölközés és hajszárítás után? Az őt is meglepte, főleg azért, mert egyáltalán nem voltak pozitív elvárásai a kísérlettel szemben - részben pedig igaza is lett.

Így hatott a bőrére és a hajára

Amanda elmondta, hogy hihetetlenül puha és ápolt lett a bőre, úgy érezte, teljesen feltöltődött, sőt, még ragyogóbbnak és egyenletesebbnek is látta, ezért el kellett ismernie, hogy a tej tényleg csodaszer - de csak a bőrre. A haja ugyanis borzalmas lett: nemcsak zsírosnak tűntek a tincsei, de még el is nehezültek, és egyáltalán nem lett szép az eredmény. Éppen ezért mindenkinek azt javasolja, hogy fürdővízbe vagy testre öntve bátran alkalmazzák, hajra viszont inkább csak a pakolások összetevőjeként.

Ezt is szeretjük