Tedd dússá!
Legyen sok hajad
Kinek kevés, kinek vékonyszálú, kinek hullik. A helyzeten azonban változtathatsz, mert abban mindenki egyetért, hogy dús hajat szeretne!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A dús haj minden nő álma, de sajnos csak kevesen büszkélkedhetnek vele. Ha nem tűnik éppen soknak a hajad, annak több oka is lehet.

Vékony szálak

Hiába van sok hajad, ha nincs tartása az egésznek, mert gyenge szálakból áll össze a hajtömeg. A szőkék rendelkeznek a legtöbb, de legvékonyabb hajszállal.

A vékony szálú haj nem tudja megtartani még a saját súlyát sem, ezért könnyen összeesik. A vékonyszálú hajon kerüld a túl gyakori kémiai beavatkozást, festés, dauer, mert ezek méginkább elvékonyítják a szálakat.

Kevés haj

Ha a fejbőröd átüt a hajadon, akkor az bizony kevés. Lehet, hogy eleve kevés hajszállal rendelkezel, de az is elképzelhető, hogy betegség vagy életmódbeli változások, rossz szokások állnak a háttérben.

Ezeknek érdemes utánajárni, hogy tenni tudj ellenük. Érdemes felkeresni egy belgyógyászt vagy hajgyógyászt, hogy megtudd, változtathatsz-e a helyzeten.

Hogyan legyen belőle sok?

  • Ahogyan a lelapult hajnál is, elsősorban a vágáson múlik, hogy milyen a frizura. Ha az nem illik a hajszálak mennyiségéhez és minőségéhez, akkor akármit kenhetsz rá, akárhogy fésülheted, nem fog többnek látszani. A kevés és vékonyszálú hajnak jó a rövid haj és a bubifrizura. Ha vállhossznál hosszabbra növeszted, akkor valószínűleg össze fog esni. Fontos, hogy a haj formázva legyen, mert az elvékonyodó, elhanyagolt hajszálak kevesebbnek hatnak.
  • Szárítsd a növekedéssel ellentétes irányba. Fogj meg egy maréknyit, és emeld meg a hajtőnél, majd száríts alá.
  • A göndör haj a legdúsabb hatású. Választhatsz a dauer és a göndörítés között. Ma már szerencsére nem olyan károsító a dauerolás, és a zsíros hajnak is jót tesz. Kérj a fodrászodtól újgenerációs dauert.
  • Használj dúsító sapmont, ami tartást ad a hajnak. A balzsammal csak csínján bánj, mert a vékony haj összesik, ha nem öblíted le alaposan.
  • Hajformázóknál a könnyebbeket válaszd. Különösen kerülendő az olyan, ami összeragasztja a tincseket, mint például a wax.
  • A hajszín nagyon is meghatározó. Ha kevés a hajad, akkor semmi esetre se színezd sötétebbre az eredeti hajszínednél. Amikor lenő, a világosabb rész felhívja a figyelmet a hajra. Azonban érdemes fényt és élénk színeket bevetni a dúsabb hatás érdekében.
  • Hajszálaid egészsége érdekében évente kétszer, két hónapon át, tavasszal és ősszel tarts vitaminkúrát.

A nagy hollywoodi svindli

Irigykedve nézed a hollywoodi sztárok dús hajkoronáját? Úgy érzed, ilyen nincs is? Nos tényleg nincs, ugyanis a legtöbbjük nem a saját haját, hanem vendéghajat hord. Így tökéletes mindig a frizurájuk. Victoria Backham fejbőrének például már sok is a jóból, a sok ragasztástól kezd kikopni a haja.Te is feldobhatod a frizurádat, bár nem olcsó mulatság a póthaj, akár 150 ezer forint is lehet a végösszeg, attól függően, hogy hány tincset importáltak a fejedre. Több módszer közül is választhatsz, ragasztás, varrás vagy égetés.

OLVASD EL EZT IS!

kapszula lead
  • hajhullás
  • hormonok

Ritkulni kezdett a hajad?

Ezt is szeretjük