Így néznek ki ma a ’80-as, ’90-es évek legendás szupermodelljei: sokan szinte semmit nem változtak

Nemcsak külsejükkel, hanem magabiztosságukkal és profizmusukkal is levették a lábáról a divatvilágot.

szupermodellek-borító

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Sóbors
Top olvasott cikkek

A divat világában mindig is fontos szerepe volt a modelleknek, és bár a ’60-as, ’70-es években inkább a hazai manökenek voltak ismertek Magyarországon, az évszázad vége felé már ide is begyűrűzött a nagy szupermodellek munkássága, és nők milliói szerettek volna rájuk hasonlítani.

A modern kor első igazi szupermodelljének Janice Dickinsont tartják, aki önmagát nevezte el így, miután ügynöke azt mondta neki, hogy túlhajtja magát, és ő nem Superman. Erre Janice azt felelte: „lehet, hogy nem Superman, hanem egy szupermodell vagyok!”. A kifejezést ma azokra a modellekre használják, akik a legnagyobb divatházakkal dolgoznak, a legjövedelmezőbb összegű munkákat kapják, és a nevük nemcsak a szakmában, hanem az egész világon ismert.

Legendás szupermodellek akkor és most

Janice után a ’80-as, ’90-es években kialakult egy olyan szupermodell-generáció, amihez fogható azóta sem igazán volt az évek során a divat világában. Ezek a nők tökéletesen megfeleltek az akkori elvárásoknak, vagyis magasak, karcsúak, szimmetrikus arcúak és csodás bőrűek voltak, szinte bármit el lehetett adni a közreműködésükkel. A legtöbbjük máig megőrizte népszerűségét, és még 30 év után is A-listás sztároknak számítanak, de szépségükből sem veszítettek semmit, sokan még mindig olyan csodás külső adottságokkal rendelkeznek, ami annak idején a csúcsra repítette őket.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük