Salma Hayek nem mosakszik reggelente
Sztárok furcsa szépségtippjei
A hírességek szépségtippjei olykor kiverik a biztosítékot.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A hírességek sztárallűrjei sokszor a hétköznapi szépségápolásban is megmutatkoznak. Egyes színésznők a lehető legostobább gondolatmenetet követve igyekeznek szépségüket megőrizni.

Van, aki még attól sem riad vissza, hogy madárfekáliát kenjen az arcára a fiatalság megőrzése érdekében. Ismerd meg a legfurcsább szépségtippeket!

Mosni vagy nem mosni?

A latin szépség, Salma Hayek állítja, hogy szépségének titka a reggeli arcmosás elhagyásában rejlik. A 46 éves színésznő szerint éjszaka a bőré a főszerep, ilyenkor van ideje a kötőszövetnek regenerálódni, újjáépülni, illetve annyi zsírt termelni, amennyi a pH-egyensúly megőrzésével fiatalon tartja a bőrt.

Szerinte a reggeli arcmosás ezt a folyamatot tönkreteszi, ezért sohasem mossa meg az arcát, miután felkelt. Úgy gondolja, hogy este kell a lehető legalaposabban tisztálkodni, szerinte, ha reggel piszkos a bőröd, az azt jelenti, hogy lefekvés előtt nem mostad meg elég alaposan.

Vele ellentétben Cameron Diaz a víz erejében hisz. A színésznő bőre rendkívül érzékeny, 41 évesen is mély aknékkal és pattanásokkal küzd, ezért azt gondolja, hogy bőrének a legjobb, legtisztább víz jár, és kizárólag Evian ásványvízzel mossa az arcát.

Madárkaki az arcon

Ha Posh Spice, azaz Victoria Beckham hamarabb élt volna, valószínűleg róla mintázták volna Hófehérke gonosz mostoháját, aki álló nap a tükörtől kérdezgeti, ki a legszebb a világon. Az énekesnőből divatguruvá avanzsált Victoria ugyanis nem riad vissza a legfurcsább csodaszerektől sem, ha a fiatalsága megőrzéséről van szó.

Állítólag egy japán kozmetikusok által kifejlesztett, szárított fülemüle-ürülékkel és rizskorpával összekevert ránctalanító keveréket használ, melynek ára természetesen a csillagos eget veri. A keverék hámlasztja a bőr, mélyen megtisztítva a pórusokat a portól és piszoktól, ráadásul ragyogást is kölcsönöz az arcnak, így garantálva a folytonos frissességet. Aki már próbálta, azt mondja, hogy a keveréknek egyáltalán nincs kakiszaga, sokkal inkább a dohos rizs szagára emlékeztet. 

Hát, mi ebben picit kételkedünk, valószínűleg nem véletlen, hogy Victoria a saját ruhamárkája mellett nemrég a saját parfümmárkáját is piacra dobta.

Káros anyagok

A kozmetikumok sajnos gyakran tartalmaznak olyan összetevőket, melyek károsítják a bőrt. Vigyázz velük!

Furcsa kezelések

A szépségipar az utóbbi időben rengeteg furcsa arckezelést is kínál, melyeket a hírességek előszeretettel próbálnak ki. Demi Moore például a piócaterápiára esküszik. Az 50 éves színésznő állítja, hogy fiatalságának egyetlen titka, hogy orvosi piócákkal méregteleníti a vérét. A módszer lényege, hogy a kis vérszívók enzimjei a szervezetbe kerülve megtisztítják a vért a méreganyagoktól, így a bőr sokkal egészségesebbnek és fiatalabbnak tűnik.

Gwyneth Paltrow és Katie Holmes ezzel szemben egy másik csúszómászóra, a kígyó mérgére esküszik. A különleges kígyóméreg-kezelés lényege, hogy a toxin sokkolja az izmokat az arcban, így azok mozgásképtelenné válnak, ezáltal pihenésre kényszerülnek.

Ezt is szeretjük