Sima és bársonyos bőr odalent: így szabadulj meg az intim szőrzettől
Bevált praktikák
Már nem halogathatod tovább az intim terület szőrtelenítését.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A tökéletes bikini megtalálása nem egyszerű feladat, és az összképet még mindig elronthatja egy-egy kikandikáló szőrszál vagy gyulladt szőrtüsző. Ha szeretnél tökéletesen mutatni, akkor így szabadulj meg a nem odaillő szálaktól.

Fájdalommentesség vagy időtartam?

Mielőtt nekifognál a szőrszálak eltávolításának, el kell döntened, hogy mi a fontosabb: a fájdalommentesség vagy a hosszan tartó simaság.

Tény, hogy a borotva gyors és fájdalommentes megoldást ígér, ám kevésbé precíz, mint a gyanta. Ráadásul körülbelül kétnaponta elölről kell kezdeni az egész tortúrát.

Ezzel szemben a gyanta legalább két-három hétig tartó simaságot biztosít, és sokkal szebb végeredményt lehet vele produkálni, nagy hátránya viszont, hogy gyötrelmes perceket okoz, míg eltávolítod a bőrödről.

Szőrtelenítő krémet ezen a területen semmiképpen se használj, mert az erős vegyi anyagok felboríthatják az intim terület egyensúlyát, sőt, akár égési sérüléseket is okozhatnak.

Így kezdj neki!

Függetlenül attól, hogy végül melyik módszer mellett döntesz, első lépésként mindenképpen használj bőrradírt, lehetőleg még a szőrtelenítés előtti napon.

Ezzel eltávolíthatod az elhalt hámsejteket és felpuhíthatod a bőrt, így a benőtt szőrszálak felszínre kerülnek, és a szőrtüszőgyulladás kialakulásának az esélye pedig minimálisra csökken.

Szakszerű tanácsok

A szőrtelenítés már az első lépésektől kezdve odafigyelést igényel. Ha tökéletes ápoltságot szeretnél odalent, fogadd meg a kozmetikus tanácsait!

A borotva esetében célszerű használat előtt egy kis alkohollal fertőtleníteni a pengét, hogy ha véletlenül megvágnád magad, akkor se juthassanak kórokozók a bőr alá. A habot nedves bőrre kend fel, és a növéssel megegyező irányba húzd végig utóbbin a borotvát, így szépen el tudod metszeni a szőrszálakat.

Ha gyantát használsz, akkor ügyelj rá, hogy a bőröd száraz legyen. Esetleg egy kis hintőporral is beszórhatod, hogy jó tapadófelületet biztosíts. Ha felragasztottad a csíkokat - a hideggyanta a legjobb, mert egyszerű az otthoni használata -, jól simítsd rá a bőrödre őket, hogy ne maradjon alattuk levegő. Végül feszítsd meg a bőrt, és a szőr növekedésével ellentétes irányban, a bőröddel párhuzamosan rántsd le a gyantát.

Végső simítások

A szőrtelenítés nem ér véget azzal, hogy eltávolítod a nemkívánatos szálakat, itt is nagyon fontos a hidratálás, hogy megóvd a bőröd a kipattogástól, bőrpírtól, illetve a szőrtüszőgyulladástól. Bár a legtöbb borotvahab már tartalmaz valamilyen nyugtató összetevőt, mégsem árt egy olyan testápolóval bekenni a felületet, ami kifejezetten szőrtelenítés után használatos.

Gyanta esetében pedig a csomagolásban található olajos kendővel töröld át az érintett részt. Ha a kendő már elfogyott, a babaolaj, illetve az olívaolaj is megteszi, ezek is táplálják és megnyugtatják a bőrt.

Ezt is szeretjük