Színpompás tavaszi táskák körképe
A vidám tavaszi kabátkák mellé mosolygós színű táska dukál. Lepd meg magad a legváltozatosabb fazonokkal!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tavaszi táskatrend meglehetősen eklektikus, ami a színeket és a formákat illeti. Egy biztos, a klasszikus feketét most jó időre mellőzheted, hiszen a virágos kikelet árnyalatai valósággal megbabonázták a divatot. A táskák formavilága most épp olyan szeszélyes, mint az időjárás - olyanok, mintha minden inspirációt egyszerre szívtak volna magukba.

A legapróbb méretektől kezdve a közepes kézitáskákon át egészen a hatalmas, bőröndfazonokig vezet az út, melyek közül könnyen megtalálhatod a számodra legpraktikusabbat.

Idén olyan hétköznapi, funkcionális kellékek is megihlették a tervezőket, mint a múltbéli bevásárlószatyrok, a szögletes iskolatáskák és a zsákszerű batyuk. A javukra váljék, hogy ezekből a nem túl kellemes emlékeket tápláló, az esztétikai élménytől igencsak távol álló darabokból olyasmit tudtak kicsikarni, ami áthidalta a praktikusság és a divatos küllem között tátongó hézagokat.

Őrületes tavaszi színkavalkád

Ha már kellőképpen meguntad a telet, ideje a szekrényedből is kisöpörni a szürkeségét. A tavaszi trendek ugyanis olyan szabadsággal ajándékoznak meg, melynek nehéz lesz ellenállni: most minden szabályt megszeghetsz, és a lehető legtöbb színárnyalatot vonultathatod fel magadon.

A színes ruháidhoz sem muszáj visszafogott táskát választanod, persze azért nem árt némi összhangot teremtened a különféle tónusok között.

A krémes színű, pasztelles öltözékhez bátran bevállalhatod az élénkebb árnyalatú táskákat, és ugyanígy fordítva, ha erőteljesebb színeket viselsz magadon, a kiegészítők lehetnek valamivel halványabbak, éteri, lazúros tónusokkal. A többszínű táskák is megszaporodnak a tavaszi kínálatban, melyek egyre merészebb kompozíciókkal rukkolnak elő. Emellett nagy szerepet kap a kék és a türkiz, és a matrózstílus is új fényben tűnik fel a divat porondján.

A Deichmann stílusvilágára is hatással van a tavaszi őrület, aminek szembetűnő bizonyítéka az élénk színekből álló, bőröndfazonú kézitáskájuk 3990 forintért, valamint sárga válltáskájuk, mely szintén 3990 forintért kapható. A New Yorker matrózstílusú, csíkos válltáskáját 6990 forintért illesztheted be a megújult ruhatáradba.

A Springfield vibráló pink darabját 7995 forintért szerezheted meg magadnak, a Women’s Secret vászon tengerészbatyuja pedig 5586 forintért lehet a tiéd.

A kozmetikumairól ismert Avon háza táján is érdemes körbenézned, ugyanis meseszép tavaszköszöntő táskákra bukkanhatsz: a türkizkék, zsákfazonú modelljük 5500 forintba kerül, és szintén figyelemreméltó a bőröndfazonú kézitáskájuk, melyet vadító vörös színben is megrendelhetsz, 6500 forintért.

Átalakult bevásárlószatyrok, nem csak piacra

Nagyanyáink piaclátogató bevásárlószatyrai lényeges átalakuláson mentek keresztül, ennek köszönhetően sikkes, nőies táskákká avanzsáltak. Eleganciájukat a divatos anyagválasztásnak, egyediségüket pedig sokoldalú színviláguknak köszönhetik.

A Benetton türkizkék, kötött táskát ajánl a figyelmedbe, 12 790 forintért. Az F&F steppelt anyagú, láncfüles darabja csupán 2900 forintért a Chanel-ház eleganciáját idézi.

A Marks & Spencer cikkcakk-mintás modellje derűs színeivel fiatalos stílusba öltöztette a nosztalgikus divatot. Az ára 9990 forint. A Women’s Secret vászontáskája pasztellcsíkokkal garantálja a vidámságot, mely téged is átjárhat, ha 4200 forintot áldozol érte.

Virágba borult, tavaszi táskatrend

A táskakínálat legjavát már a rügyfakadás előtt ellepték a virágok, melyek romantikus, játékos, bohém hangulattal ruházzák fel viselőjüket. A különös virágeső nem csupán a táskákat, de a ruhákat is beborította, így olyan üde lehetsz az éledező napfényben, akár egy tavasztündér.

A tervezők asztalán idén egy lágyabb, gyengédebb nő rajzolódott ki, aki ábrándos, gyermeki tekintettel szemléli a világot. Leginkább ezt érzékeltetik a színpompás virágmotívumok is, épp úgy, mint a kerekebb, puhább, könnyedebb formavilág.

A H&M sokszínű, félhold alakú válltáskája 4900 forintért varázsolhat tavaszt az öltözékedbe. A Promod mesebeli virágmintákkal díszített modellje 8100 forintért kapható. A Guess pici, nőies vászontáskáját bőrből készült részletek teszik még különlegesebbé. Az ára 43 990 forint.

A Women’s Secret kínálatában körfogantyús kézitáskát is találhatsz 4200 forintért, melynek érdekességei a modern, stilizált virágok. A Deichmann pasztellszínű darabját mindössze 1990 forintért újíthatod be magadnak.

Modern és elegáns vonalvezetés, letisztult árnyalatok

Akkor sem kell rögtön a fekete táska után kapnod, ha nem igazán kedveled a tobzódó színeket. A krémszínek, a natúr földárnyalatok, a szürke és a fekete-fehér visszafogottságával is frissebbé teheted elegáns, nőies megjelenésedet.

A Jackpot and Cottonfield nagyméretű, mustárbarna kézitáskája 37 995 forintért lehet a kedvenced.

A Next üzleteiben 11 400 forintért tyúklábmintás, fekete-fehér táskát vásárolhatsz. A Deichmann egyszerű formavilágú, világosbarna modelljére 3990 forintért tehetsz szert. Az Avon katalógusából két különleges darabot ajánlunk a figyelmedbe: a krémszínű kistáska 5500 forintba kerül, a szürke válltáskát pedig 4000 forintért tudod beszerezni.

Ezt is szeretjük