Szexi tavaszi kardigánok körképe
Árakkal és lelőhelyekkel
Az átmeneti szezon legjobban kihasználható ruhadarabja a kardigán. Milyen stílusokkal találkozhatsz?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hamarosan, ha az időjárás is úgy akarja, végre elsüllyesztheted a kabátodat a szekrény legmélyebb zugába. Ezért ideje átgondolnod, mit viselsz majd, ha megszabadulsz a téli holmik béklyóitól. A kardigán a legalkalmasabb arra, hogy a tavasz slágere legyen, hiszen nemcsak praktikus, hanem olyan, mint egy kaméleon, vagyis képes bármilyen stílusban megtalálni a helyét.

Az idei darabok frissek és üdék, melyek között egy letisztultabb vonal is utat tör magának. A fazonok szintén változatosak, így akár a bő lebernyegeket, akár a testre szabottakat részesíted előnyben, biztos, hogy megtalálod a kedvedre valót.

Még azon sem kell töprengened, hogy melyiket tudod majd a legkülönfélébb variációkba beültetni, hiszen a karakterjegyeik ellenére egyiket sem lehet egyetlen stílus keretei közé szorítani, mert sokoldalúságuk révén bármelyik trendben feltalálják magukat.

Óriáskardigánok kiskabát helyett

Bár még csak a zord arcát mutatta a tavasz, a napsütéssel kibélelt, kegyesebb napjai is lehetnek szeszélyesek, amikor a reggeli óráktól az alkonyatig eljutva egy teljes hangulatskálával rukkolhat elő az időjárás. Ilyenkor jól jöhet egy nagy, puha, kötött kardigán, mellyel könnyedén és sikkesen megoldhatod a praktikus rétegezés problémáját.

A Bon Prix grafitszürke, kötött kabátkája a romantikus, nőies és sportos elképzeléshez is kiválóan képes alkalmazkodni, ezért egy olyan darabot nyerhetsz vele, mely mindig más-más oldalát csillantja meg a kedvedért. Az ára 6399 forint.

A Mango laza kötésű, fehér kardigánja fodros szoknyácskával és virágos ruhával is jól érvényesül, de a feszes matróz stílust sem taszítja el magától, ha 11 995 forintért megvásárolod.

A Mexx színes, bohém kardigánjával bármilyen öltözéket egy csapásra feldobhatsz, de ezért 25 990 forintot kell áldoznod. Az Otto weboldaláról kéregbarna, hosszított fazont rendelhetsz magadnak, 14 580 forintért. Az S.Oliver világosbarna, rövid ujjú csodája leginkább a vidéki stílus kedvelőinek ajánlott, 21 590 forintért.

Ezerszínű tavaszi romantika

Idén a világosabb színek kerültek előtérbe, de a kardigánok között is fellelhetőek a sötétebb, morózusabb tónusok, melyekkel izgalmas kontrasztokat teremthetsz az öltözékedben.

A semleges középszínek - mint a szürke és a szürkéskék - pedig azért ideálisak, mert jól összeférnek a mintás, mozgalmas, élénk ruhákkal, ám pasztelles árnyalatokkal kombinálva derűs frissességet garantálnak.

A romantikus stílust most leginkább a boleró szabású, rövid fazonú kardigánok határozzák meg, szűk és lágy esésű változatban.

A rövid ujjú modelleket leheletfinom, hosszú ujjú blúzocskákra is ráveheted, ha fokozni szeretnéd a vidéki életérzést. A vékonyabb, mell alatt szabott daraboknak pedig még nyáron is nagy hasznukat veheted, ha hűvösebbre fordul az idő.

Az Otto kínálatából két csinos kardigánra hívjuk fel a figyelmed: a testre feszülő, púderes rózsaszín, végig gombos pulóverük 5830 forintért lehet a tiéd, a narancsos árnyalatú, derékban megköthető boleró fazonjuk pedig 8745 forintba kerül. A Promod sötétkék, almával díszített kis kardigánja 9450 forintért kapható. A Levi’s üzleteiben sportosan is romantikus, fakólila, cipzáras darabra bukkanhatsz, 16 990 forintért.

Rövid, nőies fazonok és bolerók

A Bon Prix háromnegyedes ujjú, oldalzsebes, szűk kardigánnal kecsegtet, 3999 forintért. A Mango virágmintás bolerója csupa báj és kellem, amit 7995 forintért tehetsz a sajátoddá. Szintén a Mango kollekciójából ragadhatod ki magadnak a rövid ujjú csipkekardigánt, méghozzá 8295 forintért.

A New Yorker szalaggal megköthető, kötött bolerója 6990 forintért találhat gazdára.

Az Otto online katalógusából is tündéri darabokra tehetsz szert, mint amilyen az égszínkék, mell alatt szabott kardigánjuk 5245 forintért, valamint a hófehér, karcsúsító modelljük, mely 5830 forintért frissítheti fel tavaszi ruhatáradat.

Változatos kardigánok matróz stílusban

A tengerész stílus alapszínei a mélykékek, az élénkebb kék árnyalatok és a semleges tónusú farmerkékek, de a szürkétől, a feketétől, a fehértől, illetve a részletekben felbukkanó pirostól sem idegenkedik. A kardigánok változatos fazonjait tekintve ez az irányvonal most sokkal nagyobb szabadságot mutat fel, mint ami tőle megszokott.

A bő, sportos szabásokat épp úgy elviseli, mint a szűk, elegánsabb vonalakat, melyek valamivel kimértebbek. Idén újdonságként köszönthető a blézer fazonú pamutkardigán, mely nemcsak a matróz trendet vette célba, hanem számos más elképzelésben is viselhető.

A Bon Prix hófehér, díszgombos, kötött kardigánját fekete-fehér, elegáns összeállításban is viselheted, de egy csíkos felsővel és kék szoknyával kombinálva máris matrózossá alakítható. Az ára 3999 forint.

A Mango tavaszi kínálata is roskadozik a csíkos mintáktól: a bő fazonú, derékban megköthető darabjukra 9995 forintért csaphatsz le, az elegánsabb, piros gombokkal megbolondított modelljük pedig 11 995 forintért bővítheti tengerész-repertoárodat.

Az Otto weboldalán mazsolázgatva szürke és törtfehér csíkozású, szűk kardigánra lelhetsz, mely 10 205 forintba kerül. Szintén az Otto kollekciójából rendelheted meg a sötétkék színű, blézer fazonú pamutkardigánt, 17 495 forintért.

Ezt is szeretjük