Szexi tavaszi blúzok és tunikák körképe

Az abszolút nőiesség jegyében rafinált blúzokkal és tunikákkal is színesebbé teheted a stílusodat. Válaszd ki a legszebbeket!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ezerarcú divat most minden apró részletével a nőt emeli piedesztálra. Üde báját, kecsességét és finomságát leginkább a lágyabb színvilággal és anyaghasználattal szeretné érzékeltetni, melyek elbűvölő, könnyed elegye a blúzokra és a tunikákra is hatást gyakorolt.

A nehézkes, töményebb anyagokat talán már meg sem találod az üzletekben, de, ha mégis, suhanjon át rajtuk a tekinteted, és vezessen egészen a lenge selymekig, muszlinokig, illetve a ritka szövésű vásznakig, melyekből a legszebb, legizgalmasabb darabok láttak napvilágot a női felsők történetében.

Ha már eldöntötted, hogy mindenképp beülteted ruhatáradba a rövid fazonú és a hosszított, tunikaszabású blúzok kínálta lehetőségeket, azt sem árt tudnod, hogy ezt többféle stílusban is megteheted. A nőiesség mindegyik esetében alapszabály, amit más-más megvilágításban, valamint játékos formában hozhatsz a világ tudomására, amiben a színek, a minták és a rafinált sziluettek lesznek segítségedre.

Maximális nőiesség, három elképzelésben

A szexi megjelenés most egyáltalán nem az olcsóságot jelenti, vagyis nemet mond a közönséges elemekre. Helyette diszkrétebben öleli körbe a női idomokat, épp csak annyit villantva, ami még nem rombolja le az elegancia határait.

Ha szeretnél csábító küllemet magadnak, hagyd, hogy a benned bujkáló rafináltság vezessen.

Maradj szolid és finom, ám öltözéked csalóka kacérsággal flörtöljön a világgal, úgy, hogy ez cseppet se tűnjön tolakodónak és direktnek. Akár hiszed, akár nem, a szezon legszebb blúzai pont ennek fényében teremtettek.

A H&M kéregbarnával és fáradt rózsaszínnel kombinált, derékban megkötős, tunikaszabású blúzát 5290 forintért tudod megvásárolni. A Mango sejtelmesen áttetsző, krémesen barna muszlin felsője 14 995 forintért lehet a tiéd. Az Orsay egy drámaian elegáns, fekete masnival és gombokkal díszített, törtfehér blúzocskát kínál számodra 5995 forintért, mely szintén átsejlő anyagból készült. Az Otto internetes katalógusából fekete-fehér, virágokkal és pöttyökkel megbolondított tunikára tehetsz szert, 8745 forintért.

Etno stílusban

Idén számtalan formában elragadták a tervezők képzeletét a különféle népies motívumok, az egyes kultúrákra jellemző szabásvonalak, illetve árnyalatok. Ez a stílus ma már nem csak a hippiké, hiszen jóval elegánsabb és nőiesebb vonatkozásban is képes megmutatni értékeit.

Az afrikai és ázsiai merész színvilágon és motívumegységen túl a kelet-európai mintákat is beemeli, így azon sem kell megrökönyödnöd, ha gyerekkorod cirádásan hímzett ünneplőblúzainak másával találkozol az üzletek polcain.

Tulajdonképpen az etno stílusban is felbukkan a vidéki romantika, így a színes-mintás, muszlin és selyem darabokon kívül a letisztultabb, hófehér csipkés vászonblúzokat és tunikákat is megtalálod benne, melyeket a népi alsóruházat ihletett.

A H&M kusza mintázatú, hosszú ujjú tunikáján vörösföld és élénk kék árnyalatok keverednek egymással. Az ára 5290 forint. A Springfield enyhén puffos ujjú blúza a népi ruhák kékfestő anyagát utánozza, melyben te is előtérbe helyezheted természetességedet, ha 7995 forintot áldozol érte. A New Yorker fehér, népies vászontunikája 4690 forintba kerül.

A Mango kollekciójában is megtalálod az etno stílus egzotikus és népies darabjait: a lilás színvilágú, keleti mintákat felvonultató selyem felsőjük 17 995 forintért kapható, a finoman csipkézett, ráncolt nyakmegoldású fehér tunikájukat pedig 7995 forintért szerezheted be magadnak. A Bon Prix gazdagon mintázott, áttetsző tunikablúzát többféle színben is megrendelheted, 5899 forintért.

Romantikára hangolva

Az etno stílus és a romantikus felfogás több ponton hasonlóságot mutat fel, leginkább a már említett vidéki vonatkozásban, hiszen mindkettő a természetességen alapszik. Ezért jellemző rájuk a gazdagon használt virágminta, de az etno erőteljesebb színegyvelegével ellentétben a romantikus megoldások inkább a pasztelles árnyalatok felé fordulnak, melyeket a lágy esésű anyagok tesznek igazán frissé és éterivé.

Emellett a stílus a gyümölcstónusoktól sem idegenkedik, mint az élénk narancs vagy a szilvakék.

Az ábrándos romantika jellegét erősítik a masnik, a fodrok és a csipkék, melyek itt sokkal finomabb formában mutatkoznak meg.

Az Otto webáruházában bűbájos, virágos tunikára bukkanhatsz, 8745 forintért. A Promod választékából púderes rózsaszín, virágos felsőt ajánlunk a figyelmedbe, mely 7890 forintba kerül.

A Mexx gyűrt hatású, lenge blúzocskája élénk színei ellenére is maximálisan romantikus. Ezt a darabot 13 990 forintért viheted haza. A Mango rendkívül nőies, gumis ráncolással karcsúsított, virágmintás modelljével 7995 forintért gazdagíthatod a ruhatáradat. A Bon Prix kollekciójából pink színű, nyárias hangulatú tunikablúzzal lepheted meg magad, 3299 forintért.

Tengerészmódi, bájosan

A tengerész stílus merevségét és maszkulin elemeit könnyedén megtörheted egy nőies blúzzal, de fordítva is alkalmazhatod, vagyis, ha a felsőd férfiasan egyszerű, akkor fodros tányérszoknyával ellensúlyozhatod. A kék-fehér letisztultságával igazán friss összképet hozhatsz létre, de a szabásvonalak és a színek visszafogottságát nyugodtan ellensúlyozhatod fodrokkal, esetleg csipkével kombinált díszítőelemekkel vagy játékos kiegészítőkkel.

A New Yorker karcsúsított, farmer anyagú, zsabós blúzából fehér nadrággal vagy szoknyával, illetve lapos és telitalpú vászoncipővel is kihozhatod a matrózos jelleget.

Az ára 6990 forint. Az Orsay üzleteiben hasonló fazonú, csíkos felsőre akadhatsz, 5995 forintért. A Springfield bő szabású, pasztellkék darabja 6995 forintért találhat gazdára. A Mango empire stílusú kék tunikáját 7995 forintért kaparinthatod meg.

Ha a vagányságra szavazol

A hosszított fazonnal rendelkező, tunikaszabású blúzok között a vagányabb megoldásokat is megtalálod, kockás, csíkos vagy egyszínű változatban. Ezek a típusok sokkal lazább megjelenést kölcsönöznek, ezáltal kényelmesebb viseletbe is beültethetők, némelyikük akár még tornacipős szereléssel is együtt tud élni. Egy vastag övvel, rövid blézerrel és leggings-szel párosítva azonban egy szempillantás alatt csajossá varázsolhatod a lényegüket.

A Promod hosszított fazonú, ráncolt vállú, kockás blúzával 10 000 forintért vihetsz egy csipetnyi nőiességet a vagány vonalba. Az Otto mell alatt szabott, A-vonalú lila tunikablúzát 5830 forintért tudod megrendelni. A Mango kínálata is bővelkedik csajosan lezser darabokban: a gallér nélküli, csíkos blúzuk 6595 forintért lehet a tiéd, a gumírozott derekú, kockás változata pedig 11 995 forintért kapható.

Ezt is szeretjük