A legolcsóbb szépítőszer
A 3 legjobb szépítő fürdő
Nem kell mást tenned a szépséged érdekében, mint elnyújtózni egy nagy kád meleg vízben, és élvezni a természetes fürdőadalékok hatását.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kristálytiszta, hűs és frissítő - ez a csodálatos őselem, a víz igazi életelixír. A szervezetben mintegy 50-70% a víz részaránya, mely függ az életkortól és a nemtől is. A nők szervezetének kisebb a víztartalma, mint a férfiakénak, mert természetes adottságaik folytán nagyobb arányban rendelkeznek vízben szegény zsírszövettel.

A víz a test egyik legfontosabb anyaga. Az általa ellátott feladatok sokrétűek és létfontosságúak. A szövetekben lévő tápanyagok és salakanyagok cseréje nagymértékben függ a víztől, mint szállító közegtől.

A víz az egész szervezetben kering, hogy a benne oldott állapotban lévő tápanyagokat, hatóanyagokat, valamint az oxigént sejttől sejtig szállítsa, és így eljuttassa a bőrbe is.

A megfelelő vízfogyasztás tehát elengedhetetlen az egészség és a szépség szempontjából is. Fontos, hogy a víz, amit megiszol, jó minőségű legyen. A hazai ásványvizek mind kiváló minőségűek. Napi két liter víz elfogyasztása az ideális.

A víz valóban vizet jelentsen, és ne cukros üdítőt, ez ugyanis hiába folyadék, csak még inkább dehidratálja a szervezetet. A vízivásban is ismerni kell a mértéket, ha ugyanis túl sokat iszol, a szív fokozottan dolgozik, és ennek akár komoly következményei is lehetnek.

A víz és a szépség

A bőr hidratálását elsősorban belülről kell megoldani. Ha a szövetek vízellátása megfelelő, akkor a bőr feszesebb lesz, a gyors anyagcsere miatt pedig a salakanyagok nem ülnek meg a bőrben, illetve a bőr felszínén, így az friss és egészséges színű marad.
A vizet természetesen kívülről is alkalmazhatod szépítőként, és a kádban elmerülve élvezheted jótékony hatásait.

Gyógynövényes fürdők

A meleg víz már önmagában is jót tesz, ám a kádfürdő hatása még tovább fokozható. Bizonyos fürdőadalékokkal speciális panaszokat vehetsz célba, hogy helyreállítsd szervezeted egyensúlyát. Különösen alkalmasak a gyógynövények, mert önállóan is komoly gyógyító erővel rendelkeznek - de a természetes gyógyerejű vízzel együtt már sokszor csodát tettek.

Ha házilag készítesz fürdőadalékot, akkor használj patikából vagy gyógynövényboltból származó gyógynövényeket, illetve saját termesztésűt.
Tegyél belőlük egy maréknyit egy liter vízhez, majd forrald gyenge tűzön öt percig. A tűzről levéve hagyd állni további tíz percig, majd kis lyukú szűrőn vagy gézen át öntsd a fürdővízbe.
A legjobb bőrszépítő fürdőt kamillából, körömvirágból, levendulából állíthatod elő, és ezeket akár keverheted is.

Szépítő fürdők

Már Kleopátráról is tudjuk, hogy szépségápolás céljából szamártejben fürdött. Manapság a fürdővízhez adott néhány csepp tiszta illóolajjal gazdagított tejszín vagy író éppúgy megfelel a bőrápolásra, mint az egyiptomi királynő drága fürdőadaléka.

Ismerd meg a leghatékonyabb bőrszépítő olajokat és illóolajokat, melyek feszesítenek és ránctalanítanak, egyszóval lassítják az öregedést.

Tégy 5-8 csepp illóolajat fél pohár tejszínbe, íróba vagy mézbe, és öntsd a keveréket a fürdővízbe. Ezek emulgeátorként működnek, nélkülük az olaj a víz felszínén lebegne.

A legjobb bőrszépítő fürdők

  • Mézfürdő: oldj fel egy csésze mézet meleg tejben. A méz hidratálja és táplálja a bőrt, valamint fertőtlenítő hatása is van. A tej savai helyreállítják a bőr egészséges savköpenyét.
  • Írófürdő: adj egy kád vízhez 3 liter friss írót. Bőrlágyító és gyulladáscsökkentő hatású.
  • Tejszínfürdő: az édes tejszín bársonyosan puhává teszi a bőrt. Adj fél litert egy kád vízhez.
Cikkünk a Víz - a szépség és a jó közérzet forrása című könyvből közöl részleteket.

Vesd be a víz évezredek óta ismert tisztító és gyógyító erejét szépséged és erőnléted érdekében, valamint betegségek kezelésére és megelőzésére. Megismerheted a hét napos ivókúra fogyasztó és méregtelenítő hatását, a gyógyvizek, a lábszárborogatások, a víztaposás és a sófürdők hatásait, alkalmazásuk helyes módszereit.
Megismerheted a Thalasso-kúrát, az alga, a tisztító pakolások és bőrradírok szépítő hatását.

Kiadja a Holló és Társa Kiadó.
Ára 1790 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük