Apró trükkök a tökéletes szelfiért - Híres női bloggereket kérdeztünk a legegyszerűbb praktikákról (x)
Viszkok Fruzsi és Czene Kitti most elárulja szelfitrükkjeit!

huawei-szelfi-bloggerek-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szelfizni mindenki szokott. Ilyenkor mind az előnyös oldalunkat mutatjuk, és ez így van jól. Senkinek nem tökéletes az arca, de tulajdonképpen nem is a tökéletes szimmetriában rejlik valakinek a szépsége. Arcodon a saját történeted és belső ragyogásod látszik, amit a képek is visszaadnak.

Vannak különböző szűrők és technikák, amelyekkel a képet feldobhatod, formálhatod. Ez még nem jelenti azt, hogy a fotó elveszti az eredetiségét és természetes szépségét. Összegyűjtöttünk néhány tippet arra, hogyan lehet tökéletes a szelfi. Viszkok Fruzsina és Czene Kitti elmondták, mi az a pár dolog, amire szelfikészítésnél mindig nagyon figyelnek. 

Tippek népszerű bloggerektől

Viszkok Fruzsina neve nagyon sokaknak ismerős lehet. Többek között a Youtube-csatornája lett nagyon híres, ahol szépség témában blogol, és mindig természetes arcát mutatja. Emellett az Instagram-követőinek száma már 186 ezer fölé emelkedett. Ez többek között annak is köszönhető, hogy nagyszerűen megkomponált képeket készít, és tölt fel az Insta-profiljára. Az alábbi fotót az új, Huawei p10 telefonjával készítette.

Üdv a családban! 😉📞 #HuaweiP10 #huawei #OO #ad

Viszkok Fruzsi ✌️🎥💄🐶✈️ (@vfruzsi) által megosztott bejegyzés,

Viszkok Fruzsi szelfi trükkjei

  • Keress valamilyen természetes fényforrást! A legegyszerűbb, ha az ablak előtt állsz, de nem közvetlenül rád süt a nap. 
  • Figyelj a háttérre is! Nem elég, ha tökéletes a sminked és a frizurád, egy rendetlen háttér könnyen elvonja rólad a figyelmet.
  • A legtöbb telefonon már van beépített bőrszépítő funkció, ami hasznos, viszont csak mértékkel. Ne vidd túlzásba a használatát, mert túlságosan természetellenes lesz a végeredmény!

Czene Kitti tippjei a tökéletes szelfihez

A FashionSoul bloggere már több mint 30 ezer követővel rendelkezik az Instagramon. Megvannak a maga szelfitrükkjei is, melyek közül kettőt most veled is megoszt.

- A megfelelő fények nagyon fontosak, így mielőtt szelfit készítesz, fordulj körbe, és közben figyeld a telefonod kijelzőjét. Ezzel fel tudod mérni, hogy melyik irányból a legjobbak a fényviszonyok a szelfi elkészítéséhez. A másik, hogy mindig töröld meg képkészítés előtt a telefonod kameráját, akár a ruháddal is, ha csak ez van kéznél. Számomra ez aranyszabály szelfizés előtt, de akkor is, amikor a hátsó kamerával fotózok.

+1 tipp a bloggertől!

- Vannak telefonok, például a HuaweiP10 is ilyen, amelyeken elérhető a portré funkció. Így készíthetsz tökéletes homályos hátterű képeket is magadról!Nem nagyon létezik ember, akinek az arca szimmetrikus. Ez teljesen természetes, hiszen a valódi szépség nem is az arányos vonásokban rejlik. Döntsd egy kicsit oldalra a fejed, a kamerát pedig tartsd valamivel a fejed fölé. Ez kiemeli az arccsontodat, és a szemed is nagyobbnak tűnik. Készíts pár próbaszelfit, találd meg azt a szöget, amelyből az arcod a legelőnyösebb. Soha ne tartsd alacsonyabban a kamerát a szemed magasságánál, mert ettől lesz tokás a kép.

giphy (11).gif

Kerüld az éles fényt

A legtöbb telefonon nincs elülső vaku, ezért mindig fénnyel szemben állj, ha szelfit készítesz. Figyelj arra, hogy szemből se jöjjön erős fény, mindig a lágyabb, szórt fényt keresd. Így a bőröd szép színt kap, és a hajad is fényesebbnek tűnik. Kerüld az oldalról, hátulról vagy fentről érkező éles fényt, mert az kiégeti a hátteret, az arcod sötét lesz, így fuccs a jó szelfinek. 

Kozmetikai trükkök

A hangsúlyosan színesre festett ajkak vagy szemek tökéletes fókuszpontot adnak a szelfidnek. A csókos szájjal pedig abszolút bomba lesz a kép! Itasd fel a fölösleges olajat a bőrödről, ami főleg a meleg nyári napokban ütközik ki az arcon. Ezzel elkerülöd a túlzott fényt az arcodon. Kapd elő a hajszárítót is! Profi fotósok is használják arra, hogy a hajba egy kis dinamikát csempésszenek.

Használd ki a telefonod lehetőségeit!

Bátran használj szűrőket és különböző appokat. Ha a telefonod fel tudja javítani a képet, ne restellj szűrőket használni, hiszen ettől még a valós szépséged és a természetesség megmarad. Azonban vigyázz, ne manipuláld túl a képet! Ha retró hatást szeretnél elérni, használj fekete-fehér szűrőt. Ha egy arany árnyalatú filtert teszel a képre, azzal laza, meleg hatást adsz neki.

huawei-keretes 840X300 hirdetes

Ügyelj a távolságra!

A túl közeli kép szélesíti és torzítja az arcot. Emeld a fejed fölé a kamerát! Ezzel nemcsak nagyobbnak tűnik a szemed, de még az outfitedet is megmutathatod a képen. Csak kényelmesen, természetesen, nem kell az egekig emelni a telefont! Ha van rá lehetőséged, kapj elő akár egy szelfibotot. 

Akár a profi modellek

Bátran próbálkozz nevetségesnek tűnő pózokkal és grimaszokkal. Nyugodtan érezd magad szupermodellnek, mutasd meg, milyen őrült vagy legbelül, hiszen a modellek is ezt csinálják a fotózások alatt. 

Figyelj a háttérre! 

Ha épp nincs a közelben alkalmas háttér, zoomolj az arcodra, és vágd meg a képet. Soha ne a telefont vidd közelebb az arcodhoz, mert az orrod optikailag hosszabb, a szemed pedig kisebb lesz. Inkább zoomolj, és később vágd meg a képet.

Készíts kismillió képet!

Na, nem szó szerint. A profi fotósok is több száz képet lőnek, és végül csak egyet, a tökéletest használják. Kattints minél többet, akár több szögből, más háttérrel, nagyobb távolságból is, hogy legyen miből válogatnod!

Ezt is szeretjük