Száraz hajból fényes és dús hajzuhatag
A 7 legjobb trükk
Ha a hajvégeid sprődek, hajszálaid pedig kiszáradtak, vesd be hajszépítő trükkjeinket.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy embernek átlagosan 150 ezer hajszála van, ha azonban mind a 150 ezer száraz, az bizony nagy gond. Sajnos a bajon nem lehet olyan egyszerűen segíteni, mint egy kiszáradt virágágyáson - az öntözés itt nem használ. A dolog hátterében pedig itt is a víz áll, mégpedig annak is a sós, klórozott, szappanhabos válfaja.

Az uszodák vize és a túlzott samponhasználat a száraz, töredezett haj két leggyakoribb oka.

A színezők, a tartós hullám, az elektromos bodorítók, a hajszárító, a nap és a szél hatásai egyaránt előidézhetik a problémát. Mit tehetsz, ha a te hajad is töredezik, és sprőd a vége?

Trópusi keverék

Biztosan eltűnődtél már azon, mit is használhatnak a lobogó sörényű hollywoodi sztárok hajuk karbantartására. Joanne Harris mesterfodrász receptje így hangzik: végy egy kevés túlérett, elfeketedett héjú banánt, adj hozzá egy kis puha avokádót, és már kész is a csodaszer.
Ezek sok tápanyagot tartalmaznak, és nagyszerűen pótolják az elvesztett zsiradékot. A trópusi gyümölcspépes elegyet 15 percig kell a hajon hagyni, majd leöblíteni.
 

Le a töredezett hajvégekkel!

A száraz haj többnyire a hajszálak végein károsodik leginkább, ezért ezeket le kell nyisszantani. Körülbelül hathetente érdemes megvizsgálni a hajszálakat ebből a szempontból.

Ha nincs időd fodrászhoz menni, akkor egy egyszerű olívaolajos pakolás is kisimíthatja a hajvégeket. Mártsd a tincseket meleg olívaolajba, majd hagyd rajtuk legalább fél órát, majd mosd meg jó alaposan.

Csak óvatosan a samponnal!

A mindennapi hajmosás manapság divattá vált, de a hajmosószer nem csak a szennyeződést, hanem a hajszálat védő faggyúréteget is eltávolítja. Ha a sampon túlságosan kiszárította a hajat, pihentesd kissé, és mosd ritkábban. Emellett fontos a kímélő, száraz és töredezett hajra javasolt készítmények használata is. Használj hajbalzsamot vagy pakolást. A száraz hajszálak kutikulának nevezett fedőrétege leválik a hajtörzsről, de ezt a balzsam visszatapasztja, elegendő zsiradékot szolgáltat, és megakadályozza a statikus elektromossággal való feltöltődést is.

Fordulj a majonézhez!

Steven Docherty, a New York-i Vidal Sassoon szalon vezetője a majonézt kiváló kondicionáló szernek tartja. A majonézt legalább öt percig, de akár egy órán át is a megmosott hajon lehet hagyni, hogy elegendő ideig fejthesse ki áldásos hatását.

Vedd fel a sört is a repertoárba!

A sör kiváló kondicionáló, lággyá, tömötté teszi a hajat, egészséges fényt kölcsönözve a frizurának. A sört akkor kell szórópalackból a hajra permetezni, amikor mosás után már szárazra törölted, de még nem szárítottad meg teljesen. Attól pedig ne tarts, hogy bűzleni fogsz az alkoholtól, mivel a sör szaga hamar eltűnik.

Óvatosan a szárítással!

A meleg szárítja a hajat, legyen szó túl forró levegőről a szárítás során vagy hajvasalásról. Ha sokat használod a hajsütővasat, az sem tesz éppen jót. Próbáld meg az utóbbiak használatát heti egyre korlátozni, a haj szárítását pedig langyos levegővel végezd.
 

Cikkünk a Szakorvosi tanácsadó - Házi gyógymódok című könyv alapján készült.

Ebben a rendkívüli könyvben 537 orvos és egészségügyi szakember tanácsa alapján több mint 2300 módszer lelhető fel 138 betegség vagy panasz enyhítésére. Segítségével te is egyszerű, már-már feledésbe merült népi módszerekkel segíthetsz saját egészségügyi panaszaidon, illetve többet tehetsz azért, hogy megelőzd azokat, és megőrizd egészségedet.

Kiadja a Reader's Digest.
Ára 4990 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.

OLVASD EL EZT IS!

hajszarito lead
  • hajápolás
  • hajdúsítás

Dús sörényt akarsz?

Ezt is szeretjük