Dús sörényt akarsz?

Tökéletes hajszárítás lépésről lépésre

Hosszú, rövid, egyenes vagy hullámos - tőlünk megtudhatod, mitől lesz olyan a loboncod, mint a reklámokban.

Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Mindig olyan hajkoronáról álmodtál, amilyet a reklámokban látsz, de sosem sikerült megvalósítanod? Ha a következő alapelveket betartod, többé már nem csak vágyálom lesz a gyémántfényű ragyogás és a tömött frizura.

32 szexi frizura 16 szexi színésznőn

Nézegess képeket!

Elolvasom

A hajszárítás legfontosabb fogásai

Ha félhosszú vagy hosszú a hajad, akkor először a fejtetőn szárítsd meg! Hajtsd előre a fejedet úgy, hogy a hajad az arcodba hulljon, majd hátulról előre, a haj növésirányával ellentétesen keféld át. Ha már félszáraz, csak akkor emeld vissza a fejed, és alakítsd ki a frizurát. A rövid hajat szárítsd formára, majd végül a fejtől ellentétes irányba főnözd, és szálirány ellenében keféld. Mindkét módszernek az az előnye, hogy a haj, főleg hátul, több tartást kap, és kíméli a mindig jobban igénybe vett fedő hajréteget. Fontos, hogy a hajszárítót mindig úgy tartsd, hogy a levegő a fejtetőtől a haj végéhez áramoljon. Így sima marad a pikkelyréteg, és csillogóvá válik a haj. Kemény szálú hajkefével a sima hajtőnek is tartást adhatsz, úgy, hogy a hajkefére tekert hajon átfújod a levegőt.

Főnözés hajkefével

A hajkefével való hajszárítás ideális a rövid és a közepesen hosszú, a sima és az enyhén hullámos hajnak. Dússá, rugalmassá és dinamikussá válik tőle a haj. A hajkefe csak erős szálú, félkör vagy henger alakú lehet. Kis átmérőjű, henger alakú vagy elektromos hajkefével a rövid és félhosszú hajba szép loknik száríthatók. A hosszú hajhoz ez semmiképp sem elég. Ha mégis megpróbálod, csalódni fogsz, mert a loknik elkészítése sokáig tart, és rugalmasságukat is hamar elveszítik.

14 módszer hajhullás ellen

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ezekre nagyon ügyelj!

  • Hajkefével csak félszáraz hajon kezdd a fixálást! Csuromvizes hajjal lehetetlen próbálkozás lesz.
  • Főnözésnél a hajszárítót ne vidd túl közel a fejhez, körülbelül 20 centiméternyi távolság legyen a kifúvónyílás és a hajszálak között. Minél kisebb ez a távolság, annál inkább túlhevül a normál hajszárító. Szenzortechnikás készülékkel ez természetesen nem fordulhat elő.
  • Először az alsó részeket szárítsd, a többit felül csipeszeld össze - így megakadályozhatod, hogy a nedves tincsek bevizezzék a már beszárított fürtöket.
  • Minden tincset egyenként, a tövétől kezdve száríts meg, úgy, hogy a haj növésirányával szemben óvatosan húzd át rajta a hajkefét. Annyiszor ismételd ezt a műveletet, míg a fürtök meg nem száradnak.
  • A vékony, hengeres hajkefére tekert tincsek beszárításával bármilyen tartású hajat többé-kevésbé loknissá tehetsz. A nagyobb átmérőjű hajkefe a hajvégeket ívesebbé, a hajtövet tartásosabbá teszi.
  • A tincseket először meleg levegővel szárítsd meg, majd kapcsolj a hideg fokozatra. Ha a hajszárítón nincs ilyen, egy kis időre hagyd a hajat a hajkefén, míg ki nem hűl. Megéri, mert a tincs így több tartást kap.

Egyszerű és lezser: fixálás az ujjakkal

  • A rövid haj rendkívüli tartást kap, és dússá tehető, ha félszárazon a hajtövet átitatod fixálóval. A széttárt ujjaiddal túrj a hajba úgy, hogy a fixálót a haj végéig egyenletesen oszd el, majd szárítsd meg a hajat.
  • A gyűrött loknik gyorsan készen vannak, és rendkívül lezser hatást keltenek. Először egy kis fixálóhabbal kend be a nedves hajat, majd marokkal lazán nyomd össze a tincseket, és a kezeddel tartva szárítsd meg a hajadat.
  • Hogy a rövid hajnak tartása legyen, a tincseket a hajtőre merőlegesen emeld fel, és a kezeddel egyenesen tartva szárítsd meg.

A tökéletes hajszárító

Egy jó hajszárító beszerzésénél több mindenre oda kell figyelned. Fontos szempont, hogy kényelmes legyen a fogása, és a kapcsolói könnyen elérhetőek legyenek, de elhanyagolhatatlan kritérium még a súlya, illetve az, hogy mennyire halk. Mielőtt megvennéd a terméket, gondold végig, mire akarod használni. Ha hosszú hajat kell majd szárítanod vele, akkor érdemes egy nagyobb teljesítményű példányt beszerezned, hiszen így jelentősen lerövidítheted a szárításra szánt időt. Ha rövidebb hajad van, akkor elég lesz egy kisebb teljesítményű is. Ha nem csupán egyszerű szárításra, hanem észbontó frizurák elkészítésére is használnád, akkor célszerű egy könnyen kezelhető, hiperkönnyű hajszárítót venned, hogy a hajszobrászkodás közben ne szakadjon le a kezed, és ne is tekeredj bele a gép zsinórjába.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Jó, ha több hőfokozat is van a készüléken, hiszen a meleg fokozat előszárításra, a langyos formázásra, a hideg pedig hűtésre használható. Praktikus lehet egy olyan egyed, aminek cserélhető kefés feje van, hiszen így egyszerűbbé válik a fixálás. Dauerolt hajra a diffúzor-kiegészítővel ellátott hajszárítók alkalmasak. Ha sokat utazol, akkor válassz egy összecsukható, kis helyigényű típust - ügyelj arra, hogy legyen hozzá adaptered is.

Cikkünk Eric Bolz Egyéni Frizura című könyve segítségével készült, mely a Hajja&Fiai Kiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük