Így használd a szájvizet, ha száraz és durva a sarkad - Puha és selymes lesz tőle

A szájvíz leszámol a száraz bőrkeményedéssel.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A kiszáradt sarok nem csupán látványra csúnya, de sajnos könnyen berepedezhet, és így akár még a járást is fájdalmassá teheti.

Eláruljuk, hogyan tudod mindezt elkerülni a szájvíz segítségével: az öblögető és a borotvahab kettőse remek ellenszere a kiszáradt bőrnek ezen a területen.

A bőrkeményedés téli probléma is

Tévhit, hogy a bőrkeményedés és a száraz sarok csak nyári probléma lenne. A talp egésze télen-nyáron terhelésnek van kitéve, hiszen ezen járunk, így elkerülhetetlen, hogy a kopás következtében keményebb szarurétegek alakuljanak ki rajta.

Nyilván télen ez nem annyira érdekes, ezért a pedikűrös felkeresése elodázható, ám nem árt vigyázni, mert a terület könnyen kiszáradhat és berepedezhet, márpedig a fájdalmas problémát nem egyszerű még szakember segítségével sem gyógyítani.

Ha a következő bőrpuhító dunsztot kipróbálod, már néhány alkalom után látványos változást tapasztalhatsz a talpad felületén. Célszerű hetente egyszer bevetni a szájvizet annak érdekében, hogy a puha és selymes érzés állandó jelenség legyen.

Csodás hatású, fiatalító arcpakolások

Nézegess képeket!

Elolvasom

Így használd a szájvizet

Amire szükséged lesz:

  • szájvíz
  • borotvahab
  • törölköző
  • folpack

A sarkadat kend be jó vastagon borotvahabbal, hogy felpuhuljon a bőröd. Egy tálkába engedj egyenlő arányban lábmeleg vizet és szájvizet, mártsd bele egy töröközőt, és tekerd rá a talpadra. Fontos, hogy a borotvahabot ne mosd le előtte! Fogj egy száraz törölközőt, és azt is kösd köré, hogy dunsztban legyen a lábad, végül pedig folpackkal rögzítsd az egészet, hogy ne csúszkáljon el.

Bő fél órára hagyd rajta a kötést, célszerű addig lepihenni, amíg fent a lábadon. Amikor letelt az idő, a törölközővel egyszerűen dörzsöld le a bőrkeményedéses, durva réteget, elméletileg felpuhul annyira a dunsztban, hogy ennyitől is könnyen lejön. Ha mégsem, akkor habkővel óvatosan reszelgesd meg.

Hidratálj!

Végül alaposan masszírozz bele jó adag zsíros hidratálókrémet a sarkadba, és amikor úgy látod, nagyrészt beitta a bőröd, húzz rá pamutzoknit. Ha a sarkaidon hamar megjelenik a bőrkeményedés, akkor hetente célszerű elvégezni ezt egy félórában.

Ezt is szeretjük