Szabadulj meg azonnal 5 kilótól!

Látványos fogyasztó sminktrükkök

A pirosító és az alapozó is segíthet a kilók elleni harcban, ráadásul pillanatok alatt eltünteti a felesleget.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Ahogy az öltözködésben, úgy a sminkelés során is sötét színeket használnak a kendőzésre. Természetesen csak az adott ember bőrszínéhez viszonyítva sötétet, amivel egy picit csalni lehet.

Az árnyékolás tehát tökéletes technika, ha szeretnél elcsalni néhány dekát az arcodról. Ezzel a módszerrel egyébként nemcsak akkor élhetsz, ha vékonyítani szeretnéd az arcodat, hanem akkor is, ha túl nagynak ítéled az orrodat, esetleg szélesnek az arccsontodat.

Mire lesz szükséged?

A karcsúsító sminkhez nincs szükség sok mindenre, de ezeket nagy körültekintéssel vedd meg. Egyrészt figyelj a minőségre, a silány minőségű alapozó és korrektor ugyanis tönkreteheti a végeredményt, ahogyan az is, ha nem a megfelelő színt, illetve árnyalatot választod.

Szerezz be egy, a bőrödnél egy árnyalattal világosabb, folyékony korrektort, illetve egy szilárdabb stiftet. A legjobb, ha azonos márkából választasz, mert a két termék árnyalata jó, ha majdnem ugyanolyan. Emellett szükséged lesz egy jó minőségű, a bőrrel harmonizáló színű alapozóra. Vedd figyelembe, hogy az alapozók a nap folyamán sötétebbé válhatnak az arcon, így inkább egy kicsivel világosabbat válassz. A pirosító és a kőpúder szintén fontos fegyver lehet. Az előbbit minden sminkhez érdemes használni, mert felfrissíti, és fiatallá varázsolja az arcot.

Így csináld!

Először is, teremtsd meg az alapot, amire építkezhetsz. Egy nedves alapozó szivaccsal vidd fel a festéket a szépen megtisztított, majd hidratált arcra.

Középről dolgozz a szélek felé, a hajvonalnál, az állnál és a füleknél különösen ügyelj, hogy ne legyen átmenet nélküli a határ. Figyelj arra, hogy csak vékony rétegben kerüljön festék a bőrre, mert csak akkor lesz természetes az eredmény.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ha ezzel elkészültél, a sötétebb stifttel húzz vonalakat a kritikus területekre - a pofacsont alá, az arc két oldalára, az orrnyeregre és az állra -, majd jól dolgozd el. Ezek segítenek, hogy az arc hosszúkás legyen, de nem biztos, hogy mindenhol szükség van rájuk, ezért elsőként érdemes gyakorolni, illetve kitapasztalni, hogy neked hol kell a karcsúsítás. A sötétebb vonalak nemcsak karcsúsítják az arcot, de kontrasztosabbá is teszik a vonásokat.

Így csinálja egy profi

Jacsó Dolly sminkmester bemutatja, hogyan korrigálhatod az arc egyenetlenségeit egyszerűen, sminkkel.

Fontos, hogy nagyon alaposan eldolgozd a festékek találkozását, hogy ne látszódjon a csalás. A pirosító is segíthet, ha a halántéktól lefelé, végig az arc mentén, illetve a pofacsontok alatt és a pofacsontok alsó egyharmadánál színezed meg vele az arcod.

Ha az állad alatt nem feszes a bőr, a tokát is pillanatok alatt eltüntetheted. Márts egy nagy ecsetet pirosítóba vagy sötétebb kőpúderbe, és finom mozdulatokkal vidd fel a festéket a kritikus részekre. Nem szabad, hogy nagyon erős legyen a szín, egy papírtörlővel vagy zsebkendővel kicsit finomítsd a hatást.

Ezt is szeretjük