Nagy strandruha-körkép
Képgalériákkal
Mit tegyél a bőröndbe, ha vízparti nyaralásra indulsz? Mi a legpraktikusabb, és mi az, amire nem lesz szükséged? Körképünk segít!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár az ember fürdeni és pihenni megy a strandra, mi, nők általában itt is találunk lehetőséget arra, hogy hódolhassunk a divatnak.

Hiszen nem mindegy, hogy miben jut el az ember strandra, vagy, hogy mit kap magára, amíg elszalad egy lángosért. Ha megnézzük a fürdőruha szakboltokat, bizony látható, hogy sok kiegészítőre gondolnak a gyártók: szoknyácskák, sortok, ruhák és strandkendők széles választéka áll a rendelkezésünkre.

Az sem mindegy persze, hogy hol nyaralsz. Ha a család Balaton-parti házában, akkor valószínűleg kevésbé fog izgatni, hogy mi van rajtad, mintha a tengerparton lejtesz végig. A lényeg, hogy kényelmes és könnyű legyen, illetve természetes anyagból készüljön.

Legyél sportos!

Ha az úszás mellett a strandon leginkább a röplabdázás vagy a frizbi vonz, akkor válassz egyszerű sportos öltözéket. Egy egyszerű, bár szűkebb póló és egy sortocska is szexi, hiszen az elővillanó barna bőr minden ruhadarabot feldob. A sortod legyen tornanadrág jellegű. Készülhet pamutból, de akár frottírból is. Az atlétafazon kényelmes, de ha a strandröplabda-pálya felé vennéd az irányt, akkor jobb, ha a válladat takaró rövidujjút húzol, így nem fogsz leégni.

Ha nem a legkevesebbet takaró ruhákat részesíted előnyben, akkor vegyél fel halásznadrágot. Ez készülhet vászonból vagy pamutból. A színe legyen élénk, a sárga vagy smaragdzöld most a legdivatosabb, de persze bármilyet felvehetsz, ami megtetszik.

Legyél nőcis!

Ha a parton is díva akarsz lenni, és a célod az, hogy izgatott férfiak lebzseljenek a nyugágyad körül, akkor idén ezt könnyen megteheted. Jó, ha már a bejáratnál felhívod magadra a figyelmet. Mindezt miben teheted? A sláger idén a maxiruha, lehetőleg egzotikus mintákkal. Nagyon nőies darab, de sajnos csak magas, karcsú lányokon mutat. Szerencsére van alternatívája, amit apróbb hölgyek is viselhetnek. Sok boltban láthatsz selyemruhákat, amiket nyakba kell kötni, és úgy néznek ki, mintha két kendőt összevarrtak volna. Mivel a szoknyarész középen csúcsos, nyújtja az alakot.

Szintén nagyon nőiesek a különböző tunikák. Ezekben az a legkellemesebb, hogy ápolnak és eltakarnak, mégsem hatsz bennük nagydarabnak. Számtalan színben és szabásban kapható, most leginkább a mell alatt vágott fazon dívik. Tegyél fel egy nagy karimájú szalmakalapot, ami alól szemmel tarthatsz mindenkit. Bár egy dívához az arany ékszer illik leginkább, strandra teljesen felesleges kiegészítőket vinni. Ha mégis ragaszkodsz hozzá, akkor inkább legyen vidám műanyag, mint fém. A magassarkú szintén nem létkérdés, de ha szeretnél pár centivel hosszabbnak tűnni, akkor se tűsarkakon tipegj.

Legyél lezser!

Valószínűleg a legtöbb nő egy kis pihenésre vágyik. Így nincs kedve se divatolni, se sportolni. Épp csak magára kapna valamit, és ezzel legyen is elintézve a dolog. Ha te is így vagy ezzel, akkor a legjobb, ha utazás előtt bedobsz pár vászonsortot, esetleg pánt nélküli ruhát, vagy egy nyakbakötős pamutot.
Ha a bohémebb fajtába tartozol, megpróbálkozhatsz egy rövidnadrágos overállal, ami a '30-as éveket idézi.
A farmer a strandon is örök, egy apró szoknya vagy sort tökéletes lesz.
Ha pedig igazi kánikularuhára van szükséged, akkor fogj egy kendőt, és kösd magadra. Csinálhatsz belőle szoknyát, de akár indiai szárongot is. Ehhez egy viszonylag nagy, téglalap alakú kendőre van szükséged. Ereszd a hátad mögé, keresztezd a mellkasod előtt, majd kösd meg a tarkódnál. Valószínűleg nem ez a tradicionális indiai viselet felvételi módja, de strandra bőven megteszi.

Amire feltétlenül szükség van

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a nyaralás előtt elengedhetetlennek tekinthető négy szoknya, öt sort és nyolc strandkendő. A nyaralás alatt viszont kiderül, hogy strandkendőből egyet, a többiből pedig kettőt használtál. Mi legyen a bőröndben? A mindenből kettő jó elvnek tűnik, kivéve a fehérneműt és a pólókat. Ennél többre egyszerűen nem lesz szükséged, hacsak nem St Tropez-ba mész nyaralni, ahol minden este másban illik megjelenni.
Ha tengerpartra mész, legyen nálad műanyag szandál, hogy elkerüld a fájdalmas találkozást a kagylóhéjakkal és egyebekkel.
Egy lapostalpú szandál - ami középutas - szintén jól jöhet. Városnézésre és strandolásra is alkalmas.

Ezt is szeretjük