Elképesztő, mi mindenre jó! Filléres szépítő-fertőtlenítő csodaszer
Gondoltad volna? Fertőtleníti a tested és regenerálja a bőrödet - ráadásul nagyon olcsó.

Dia

	Gyulladásgátló és fertőtlenítő hatás	A só, főként a tengeri só gyulladásgátló és fertőtlenítő hatású, illetve összehúzza a bőrpórusokat. Ezzel segít például a bőr nedvességtartalmának megőrzésében és a kötőszövetek erősítésében is. Sebek és szájherpesz esetén megállítja a vérzést, gennyesedést, jódtartalmának köszönhetően kitisztítja a sebet, gyulladások esetén pedig segít a test fertőtlenítésében. Ezért használják például a felfázáskor fürdővízbe téve vagy torokfájáskor gargalizálásra. Előbbihez egy kád vízben keverj el egy kilogramm tengeri vagy sima konyhasót, utóbbihoz pedig egy csésze forró vízbe tegyél fél csészényi sót.

Gyulladásgátló és fertőtlenítő hatás

A só, főként a tengeri só gyulladásgátló és fertőtlenítő hatású, illetve összehúzza a bőrpórusokat. Ezzel segít például a bőr nedvességtartalmának megőrzésében és a kötőszövetek erősítésében is. Sebek és szájherpesz esetén megállítja a vérzést, gennyesedést, jódtartalmának köszönhetően kitisztítja a sebet, gyulladások esetén pedig segít a test fertőtlenítésében. Ezért használják például a felfázáskor fürdővízbe téve vagy torokfájáskor gargalizálásra. Előbbihez egy kád vízben keverj el egy kilogramm tengeri vagy sima konyhasót, utóbbihoz pedig egy csésze forró vízbe tegyél fél csészényi sót.

Dia

	Bőrszípítés, test-regenerálás	Fürdősót nagyon egyszerű házilag is készíteni - akár bőrregeneráló, akár fertőtlenítő, akár megfázás elleni fürdősót szeretnél. Ha a bőrödet szépítenéd, keverj össze egy csésze tengeri sót egy evőkanál szódabikarbónával, és önts hozzá egy fél csésze zöld teát. Fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő fürdőhöz a tengeri só mellé kamillát használj, ha pedig a megfázást állítanád meg, eukaliptusz-olajjal egészsítsd ki a só-szódabikarbóna kombinációt. Más, olcsó fürdősó-receptekért kattints korábbi cikkünkre.

Bőrszípítés, test-regenerálás

Fürdősót nagyon egyszerű házilag is készíteni - akár bőrregeneráló, akár fertőtlenítő, akár megfázás elleni fürdősót szeretnél. Ha a bőrödet szépítenéd, keverj össze egy csésze tengeri sót egy evőkanál szódabikarbónával, és önts hozzá egy fél csésze zöld teát. Fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő fürdőhöz a tengeri só mellé kamillát használj, ha pedig a megfázást állítanád meg, eukaliptusz-olajjal egészsítsd ki a só-szódabikarbóna kombinációt. Más, olcsó fürdősó-receptekért kattints korábbi cikkünkre.

Fotó: thedatingdivas.com, livesimply.me

Dia

	Arc- és testradír	A testedre és az arcodra is készíthetsz tengeri sós radírt. Hatékonyan távolítja el az elhalt hámsejteket, fertőtleníti a felületi sérüléseket, segít szabályozni a faggyútermelést és összezárni a pórusokat. Citrom vagy lime levével együtt alkalmazva egyenletesebb bőrfelszínt eredményez, ha az arcodra használod. Keverj hozzá kevés kókuszolajat is, kiválóan ápolja majd a bőrödet. A testradírhoz használj olívaolajat: néhány napon át, kúraszerűen zuhanyozz ezzel, hogy megszűnjön a bőrszárazság.

Arc- és testradír

A testedre és az arcodra is készíthetsz tengeri sós radírt. Hatékonyan távolítja el az elhalt hámsejteket, fertőtleníti a felületi sérüléseket, segít szabályozni a faggyútermelést és összezárni a pórusokat. Citrom vagy lime levével együtt alkalmazva egyenletesebb bőrfelszínt eredményez, ha az arcodra használod. Keverj hozzá kevés kókuszolajat is, kiválóan ápolja majd a bőrödet. A testradírhoz használj olívaolajat: néhány napon át, kúraszerűen zuhanyozz ezzel, hogy megszűnjön a bőrszárazság.

Fotó: homemadetoast.com, topinspired.com
Ezt is szeretjük
Fotó: