7 dolog, amitől 5 évvel öregebbnek tűnsz
Ezeket a sminkbakikat jobb, ha kerülöd, amennyiben nem szeretnél sokkal öregebbnek tűnni, mint ahány éves vagy.

Dia

	Sötétpiros vagy lila rúzs	Ha a két szín valamelyikét teszed a szádra, sajnos hibát követsz el, ugyanis ezek a színek öregítik az arcot. Mindemellett a lila rúzs a fogakat is sárgábbnak mutatja, így már két érv is szól a használata ellen.

Sötétpiros vagy lila rúzs

Ha a két szín valamelyikét teszed a szádra, sajnos hibát követsz el, ugyanis ezek a színek öregítik az arcot. Mindemellett a lila rúzs a fogakat is sárgábbnak mutatja, így már két érv is szól a használata ellen.

Dia

	A szem kihúzása	A szemceruza nem rossz dolog, de tudni kell használni. Ha alul erősen kontúrozod a szemed, az öregít. Ha mindenképp szeretnél fekete kihúzást, csináld a szemed közepétől kifelé haladó vonalban.

A szem kihúzása

A szemceruza nem rossz dolog, de tudni kell használni. Ha alul erősen kontúrozod a szemed, az öregít. Ha mindenképp szeretnél fekete kihúzást, csináld a szemed közepétől kifelé haladó vonalban.

Dia

	Bordó pirosító	Bár a pirosító önmagában véve nagyon áldásos dolog, hiszen frissességet, üdeséget varázsol a sápadtabb arcbőrre, semmiképpen se válassz bordó színűt, mert az öregít.

Bordó pirosító

Bár a pirosító önmagában véve nagyon áldásos dolog, hiszen frissességet, üdeséget varázsol a sápadtabb arcbőrre, semmiképpen se válassz bordó színűt, mert az öregít.

Dia

	Sötét alapozó	Alapozóknál az első számú szabály, hogy olyat vegyél, ami arcbőröd színével azonos, vagy annál egy kicsit világosabb. Ha sötétebbet veszel, mint amilyen az arcbőröd, az nemcsak rosszul mutat, de még öregít is.

Sötét alapozó

Alapozóknál az első számú szabály, hogy olyat vegyél, ami arcbőröd színével azonos, vagy annál egy kicsit világosabb. Ha sötétebbet veszel, mint amilyen az arcbőröd, az nemcsak rosszul mutat, de még öregít is.

Dia


            	Szürke szemfesték
            	Bármennyire is kipihent vagy, a matt, szürke szemhéjpúder fáradtnak, öregebbnek mutatja a tekinteted. Nemcsak a szín, a festés módja is sokat számít. Vigyázz, hogy a szemed alatt ne mosódjon el a festék túl széles sávban, mert ettől is öregebbnek tűnsz.

Szürke szemfesték

Bármennyire is kipihent vagy, a matt, szürke szemhéjpúder fáradtnak, öregebbnek mutatja a tekinteted. Nemcsak a szín, a festés módja is sokat számít. Vigyázz, hogy a szemed alatt ne mosódjon el a festék túl széles sávban, mert ettől is öregebbnek tűnsz.

Dia

	Sok púder	A púder azért nem túl jó dekorkozmetikum, mert a mimikai ráncokban vastag csíkokban gyűlhet össze, és ezáltal öregít. A legjobb, ha nem használsz púdert, de ha mindenképp szeretnél, akkor nagyon vékony rétegben vidd fel az arcodra.

Sok púder

A púder azért nem túl jó dekorkozmetikum, mert a mimikai ráncokban vastag csíkokban gyűlhet össze, és ezáltal öregít. A legjobb, ha nem használsz púdert, de ha mindenképp szeretnél, akkor nagyon vékony rétegben vidd fel az arcodra.

Dia

	Túl sok smink	Amikor sminkelsz, érdemes szem előtt tartanod az íratlan szabályt, hogy vagy a szádat emeld ki jobban, és a szemed kevésbé, vagy fordítva. Ha minden túl hangsúlyos, az nem szép, ráadásul még öregíti is az arcot.

Túl sok smink

Amikor sminkelsz, érdemes szem előtt tartanod az íratlan szabályt, hogy vagy a szádat emeld ki jobban, és a szemed kevésbé, vagy fordítva. Ha minden túl hangsúlyos, az nem szép, ráadásul még öregíti is az arcot.

Ezt is szeretjük
Szerző: Kovács Gabriella
Fotó: