Biztos jó arclemosót használsz? A legtöbb nő rosszul választja ki
Nagyon sok nő nem a bőrtípusának megfelelő arclemosót használ, ami igencsak árt.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Azt mindenki tudja, hogy a szép bőr alapja a rendszeres tisztítás, hiszen enélkül megvastagszik a felhám, a piszok beletelepszik a pórusokba, szürkés, fáradt kinézetű lesz.

Sajnos, ha valaki rosszul választja meg a termékeket, vagy nem megfelelően jár el a tisztítás során, akkor még ronthat is a helyzeten, illetve olyan bőrproblémákkal szembesülhet, amikkel korábban nem. Elmondjuk, melyek a leggyakoribb hibák, amiket nagyon sokan elkövetnek, és hogyan lehet kiválasztani a megfelelő arctisztítót.

A jó arctisztító kíméletes

Mindenki szereti érezni a tisztaságot, amit sokan azonosítanak azzal, amikor szinte ropog a bőr, ennek érdekében pedig olyan terméket választanak, melyben a bőr számára agresszív anyagok vannak. A legtöbben zsírosabbnak ítélik meg a bőrtípusukat, ezért szárító hatású lemosókat választanak.

Az alkohol, a szalicilsav, a sodium laureth sulphate leszedi a bőrt védő lipidréteget, ezért alakul ki az erős tisztaságérzés. A bőr viszont védtelen lesz, és nagyon nehéz visszapótolni a védőréteget és a nedvességet, kenjen magára utána bármit is az ember. Az erőteljes tisztítók helyett éppen ezért használj kíméleteseket, micellás vizet vagy arctisztító tejet.

Nem mindegy, mire használod

A rendes arctisztítás nem egy lépésből áll, bár a habzó lemosó praktikus lehet, és tényleg mindent lehoz, de inkább csak alkalomszerűen érdemes használni, ha mondjuk, nagyon fáradt vagy. A sminket olajos alapú tisztítóval kell eltüntetni, mert a legtöbb festék is valamilyen zsíros formula, ezután jöhet egy micellás víz, majd a tonik. Sőt, akár sima növényi olajat is lehet használni a sminklemosásra, ha nincs kontaktlencséd, akár a szemre is. Aki nem szokott sminkelni, annak elég a micellás víz és a tonik is.

Reggel sem szabad kihagyni

Sokan legyintenek a reggeli arctisztításra, pedig fontos lenne. A bőr a legnagyobb kiválasztó szervünk, és az éjszaka folyamán a felszínére kerülnek a kiizzadt méreganyagok, akár nehézfémek is, ezektől pedig nem árt megszabadulni. A forró víz és a tusfürdő helyett ugyanúgy érdemes arctejjel, micellás vízzel vagy tonikkal megtisztítani a bőrt.

A magyar Adrienne Feller kozmetikumok közt találsz kíméletes arclemosó tejet, arcradírt és mélytisztító agyagos maszkot is. Különleges arcpermeteik pedig tonikként is használhatóak.

Nagygenerál

A napi rutin mellett hetente egyszer vagy kétszer - bőrtípustól függően - mélytisztításra is szükség van. A megtisztított arcot először érdemes átradírozni valamilyen kíméletes radírral, vagy hámlasztót használni, utána gőzölni, hogy a pórusok megnyíljanak, majd egy agyagos maszkot feltenni, ami kiszívja a szennyeződéseket és a felesleges faggyút a bőrből. Ha pedig végeztél a nagytisztítással, akkor egy tápláló maszkkal, majd hidratálókrémmel befejezni a szépítkezést.

Ezt is szeretjük