Romantikus, nőies szoknyák lábra szabva

Dia

 	Térd fölé érő midi  	A széles vádli problémáját egy A-vonalú, midi szoknyafazonnal orvosolhatod, melynek redőivel a vastag combokat is elrejtheted. Amennyiben rövidek a virgácsaid, a szoknyahosszt egy arasznyival a térded fölé lődd be. Ne feledd, hogy minél magasabban van a kiszemelted dereka, annál nyurgábbnak fogja feltüntetni a lábaidat. Különösen akkor válik kötelezővé a magasított derékrész, ha mintás darabot választasz.

Térd fölé érő midi

A széles vádli problémáját egy A-vonalú, midi szoknyafazonnal orvosolhatod, melynek redőivel a vastag combokat is elrejtheted. Amennyiben rövidek a virgácsaid, a szoknyahosszt egy arasznyival a térded fölé lődd be. Ne feledd, hogy minél magasabban van a kiszemelted dereka, annál nyurgábbnak fogja feltüntetni a lábaidat. Különösen akkor válik kötelezővé a magasított derékrész, ha mintás darabot választasz.

Dia

 	Térdig érő midi  	A térdig érő A-vonalú szoknya nemcsak vádlikarcsúsításra ajánlott. Akkor is élvezheted alakmentő hatását, ha oszlopszerű lábad van, melynek vonalai egybefolynak a térdeddel. Ám csakis abban az esetben dönts ennél a fazonnál, ha alapvetően magas vagy, illetve hosszúak a lábaid. Amennyiben határesetnek érzed magad - vagyis nem túl alacsony a termeted, de nem is érsz az égig -, egy magas sarkú cipővel, valamint egy redőzött, pliszírozott megoldással elkerülheted az optikai lábrövidülést.

Térdig érő midi

A térdig érő A-vonalú szoknya nemcsak vádlikarcsúsításra ajánlott. Akkor is élvezheted alakmentő hatását, ha oszlopszerű lábad van, melynek vonalai egybefolynak a térdeddel. Ám csakis abban az esetben dönts ennél a fazonnál, ha alapvetően magas vagy, illetve hosszúak a lábaid. Amennyiben határesetnek érzed magad - vagyis nem túl alacsony a termeted, de nem is érsz az égig -, egy magas sarkú cipővel, valamint egy redőzött, pliszírozott megoldással elkerülheted az optikai lábrövidülést.

Dia

 	Szűk miniszoknya  	A falatnyi miniszoknyák csakis arányos testalkaton mutatnak jól. Mivel sokat mutatnak a lábakból, egyértelműen feszes, karcsú virgácsokat igényelnek. Azonban a lábak aránya sem mindegy: ha a combod jóval vastagabb a vádlidhoz képest, a szűk szabású miniszoknya végzetesen megrövidítheti a lábaidat, hiába fedi fel őket szinte teljesen. Ebben az esetben érdemesebb egy kevésbé tapadós egyenes fazont vagy egy A-vonalú minit választani.

Szűk miniszoknya

A falatnyi miniszoknyák csakis arányos testalkaton mutatnak jól. Mivel sokat mutatnak a lábakból, egyértelműen feszes, karcsú virgácsokat igényelnek. Azonban a lábak aránya sem mindegy: ha a combod jóval vastagabb a vádlidhoz képest, a szűk szabású miniszoknya végzetesen megrövidítheti a lábaidat, hiába fedi fel őket szinte teljesen. Ebben az esetben érdemesebb egy kevésbé tapadós egyenes fazont vagy egy A-vonalú minit választani.

Dia

 	Lágy esésű A-vonalú szoknyák  	Az A-vonalú szoknyák sem karcsúsítanak minden esetben. Leginkább csak akkor, ha lágy esésű anyagból készültek - rafinált redőzéssel -, illetve nem a combod legvastagabb pontján vágják ketté a lábaidat. A mini a hosszú és rövid virgácsokon is jól mutat, az előbbiek esetében csípőszabással, az utóbbiaknál pedig magasított derékkal.

Lágy esésű A-vonalú szoknyák

Az A-vonalú szoknyák sem karcsúsítanak minden esetben. Leginkább csak akkor, ha lágy esésű anyagból készültek - rafinált redőzéssel -, illetve nem a combod legvastagabb pontján vágják ketté a lábaidat. A mini a hosszú és rövid virgácsokon is jól mutat, az előbbiek esetében csípőszabással, az utóbbiaknál pedig magasított derékkal.

Dia

 	Merev körszoknyák  	A körszoknya mindig jól jön, ha lábkarcsúsításról van szó, kivéve, ha combban feltűnően erősebb vagy. Ilyenkor ugyanis a merev tartású, széles fazonú szoknya még inkább kihangsúlyozza a csípődet, ennek következtében pedig rövidebbnek fognak tűnni a virgácsaid. Válassz könnyedebb, lengébb anyagú megoldást, vagy toldd meg a lábaid hosszát egy magas sarkú topánnal. Esetleg rakott kreáció mellett is dönthetsz, melynek hosszanti vonalai megnyújtják a látványt.

Merev körszoknyák

A körszoknya mindig jól jön, ha lábkarcsúsításról van szó, kivéve, ha combban feltűnően erősebb vagy. Ilyenkor ugyanis a merev tartású, széles fazonú szoknya még inkább kihangsúlyozza a csípődet, ennek következtében pedig rövidebbnek fognak tűnni a virgácsaid. Válassz könnyedebb, lengébb anyagú megoldást, vagy toldd meg a lábaid hosszát egy magas sarkú topánnal. Esetleg rakott kreáció mellett is dönthetsz, melynek hosszanti vonalai megnyújtják a látványt.

Dia

 	Lámpabura-fazonok  	Ha úgy véled, hogy túl hosszú és vékony a futóműved - amitől inkább tűnik piszkafának, mint lábnak -, egy hangsúlyos lámpabura-fazonnal nőiesebbé formálhatod. A csípőd kiemelésével ugyanis optikailag megrövidülnek a virgácsaid, és a combod is vastagabbnak tűnhet. Karcsú, ámde rövid lábakhoz az extra mini, kevésbé terebélyes modellek ajánlottak.

Lámpabura-fazonok

Ha úgy véled, hogy túl hosszú és vékony a futóműved - amitől inkább tűnik piszkafának, mint lábnak -, egy hangsúlyos lámpabura-fazonnal nőiesebbé formálhatod. A csípőd kiemelésével ugyanis optikailag megrövidülnek a virgácsaid, és a combod is vastagabbnak tűnhet. Karcsú, ámde rövid lábakhoz az extra mini, kevésbé terebélyes modellek ajánlottak.

Dia

 	Maxiszoknya  	Bár ápol és eltakar, a maxiszoknya viselése nem mindig a legjobb megoldás arra, hogy elfedd a lábaidat, ha viszolyogsz tőlük. Lehet, hogy a virgácsaid látványától megment, viszont vészesen összenyomja az alakodat, amitől rövidebbnek és tömörebbnek tűnhet az alsó feled. Kizárólag magasaknál jöhet szóba, bár még náluk is eltolhatja a az arányokat. Ha nem szeretnéd, hogy összemenjenek a futóműveid, maradj a magasított derekú megoldásoknál, és viseld magas sarkú vagy telitalpú szandállal.

Maxiszoknya

Bár ápol és eltakar, a maxiszoknya viselése nem mindig a legjobb megoldás arra, hogy elfedd a lábaidat, ha viszolyogsz tőlük. Lehet, hogy a virgácsaid látványától megment, viszont vészesen összenyomja az alakodat, amitől rövidebbnek és tömörebbnek tűnhet az alsó feled. Kizárólag magasaknál jöhet szóba, bár még náluk is eltolhatja a az arányokat. Ha nem szeretnéd, hogy összemenjenek a futóműveid, maradj a magasított derekú megoldásoknál, és viseld magas sarkú vagy telitalpú szandállal.

Dia

 	Sellő fazonú szoknyák  	A retro divat hullámaival a sellőszoknya is partra vetődött, így ismét trendinek számít. Ez a ceruzaszoknya híveinek jó hír, de csak akkor, amennyiben nem túl rövid a lábuk. A szűkülő vonalak pont a vádli legerősebb, felső részénél szélesednek ki, ezáltal lecsippentenek valamennyit a lábszár hosszából. Mivel a szoknya térdig eső része meglehetősen kirajzolja a combok vonalait, széles csípő esetén még több centit veszíthetsz a futóművedből.

Sellő fazonú szoknyák

A retro divat hullámaival a sellőszoknya is partra vetődött, így ismét trendinek számít. Ez a ceruzaszoknya híveinek jó hír, de csak akkor, amennyiben nem túl rövid a lábuk. A szűkülő vonalak pont a vádli legerősebb, felső részénél szélesednek ki, ezáltal lecsippentenek valamennyit a lábszár hosszából. Mivel a szoknya térdig eső része meglehetősen kirajzolja a combok vonalait, széles csípő esetén még több centit veszíthetsz a futóművedből.

Ezt is szeretjük
Fotó: