Megállt a hajhullása 2 hét után, pedig csak egy filléres dolgot használt
Új hajszálak képződnek
Nagyon gyorsan észre fogod venni a friss, növekvő babahajat!

beauty and style
Top olvasott cikkek

A hulló haj lehet az évszakok és - például szülés után - a hormonháztartás változásainak természetes következménye, ám betegségek jele is. Ha szeretnéd a kellemetlen ritkulást megszüntetni, vagy dúsítani akarod a hajadat, aligha találsz jobb természetes szert, mint a ricinusolaj.

Az olaj alkalmazása elsőre kissé macerásnak tűnhet, ám ha rendszeresen használod, nagyon gyorsan látványos eredményeket érhetsz el. Mutatjuk, hogyan!

Hogyan használd a ricinusolajat?

Ricinusolajat szinte minden patikában vásárolhatsz olcsón, ahol hashajtó hatása miatt kimérve árusítják. Ha venni szeretnél belőle, érdemes jelezned, hogy a hajadon szeretnéd használni, így nem lepődik meg a gyógyszerész, ha nagyobb mennyiséget kérsz.

Alkalmazása hetente egy, legfeljebb két alkalommal ajánlott mosatlan hajon. Keverj el egy evőkanál hidegen sajtolt olívaolajban két teáskanál ricinusolajat. Ez viszonylag hosszú hajra is elég lesz. A keveréket festőecsettel, vattával vagy puszta kézzel is felviheted a hajtöveidre, majd egy fésűvel eloszlathatod a szálak teljes hosszán, hiszen ezeknek is egészséges csillogást biztosít az olaj.

Ha felvitted a pakolást, érdemes hajszárítóval pár perc alatt átmelegíteni a fejbőrödet, majd felvenni egy zuhanysapkát, vagy rákötni egy nejlonzacskót a hajadra, hogy ne csöpögjön. A hatást fokozhatod, ha egy téli sapkát is felveszel.

A kezelés tartson legalább kettő, de inkább négy órán keresztül, sőt, ha tudsz, akár alhatsz is a pakolással. Ezt követően mosd meg a hajad a szokásos módon.

Próbáld ki itt is!

A ricinusolaj hihetetlen mértékben megnöveli a szőrzet képződését. Éppen ezért vigyázz, hogy tartósan, rendszeresen ne legyen neki olyan bőrfelület kitéve, ahol nem szeretnél ilyesmit látni.

Fantasztikus hatását kipróbálhatod akkor is, ha megritkult, gyenge a szemöldököd, vagy a szempilláidat szeretnéd dúsítani. Ehhez kend be minden este néhány órával lefekvés és arcmosás előtt a szemöldöködet vattával vagy kézzel, míg a szempilládon akár egy már nem használt spirál applikátorát is használhatod. Vigyázz, szembe ne kerüljön!

Miért működik ilyen jól?

A ricinusolajat az azonos nevű növény babszerű magjaiból sajtolják, és olajsavat, linolsavat, palmitinsavat és sztearinsavat tartalmaz, így összetett hatást fejt ki. Hajápolóként a legelőkelőbb kozmetikumokkal vetekszik. Míg a haj normális növekedése havonta nagyjából egy centi körül van, addig a kezelés hatására akár havi három centiméter is lehet.

Hajhullásra gyakorolt hatása már két hét után látszik, hiszen kevesebb szál marad a fésűben, míg két hónap elteltével frissen megjelent szálakat is észre fogsz venni.

Fontos, hogy ha a hajhullás tartósan, nagyon nagymértékben vagy látványosan, foltokban jelentkezik, akkor az orvosoddal is beszélj róla. A hajhullást okozó betegségek között szerepelhet egy súlyos gyulladás - például egy fog esetében -, vagy komolyabb emésztési problémák, vitaminhiányok, így fontos, hogy felkutasd a tünetek eredetét.
Ezt is szeretjük