Ilyen fotókkal sajnos ritkán hirdetnek a márkák: hegeik, striáik és pattanásaik is látszódnak a modelleknek

A reklámfotókon általában a legapróbb bőrhibákat is retusálják, de fel-fel bukkannak olyan képek is, ahol a modellen semmit nem szerkesztettek.

insta nyitó
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az interneten megjelenő hibátlan bőrű, hófehér fogsorú és tökéletes alakú nőket ábrázoló képek önbizalom-romboló és főleg a kamaszoknál viselkedésváltozást előidéző hatása köztudott, és el is indult már a változás, mégis szüntelen és megszámlálhatatlanul bukkannak fel újra és újra tökéletesített fotók.

A termékek eladása érdekében a legapróbb szőrszálat is retusálják a képszerkesztők, amivel megteremtenek egyfajta elérhetetlen, mégis elvártnak látszó ideált. Odáig fajult a helyzet, hogy  egyes országokban kötelezővé tették, hogy a reklámoknál jelezzék, ha módosítottak a képen.

Retusálatlan modellfotók reklámokban

Nincsenek tökéletes emberek, bizony még az atlétikus alkatok is szenvedhetnek narancsbőrtől, vagy hordozhatják bőrükön fogyásuk következtében kialakult striáikat: és ez így van rendjén. Ennek tükrében, amikor végre az ember szembe találja magát hús-vér nőkről készült fotókkal, friss levegőként hat az erősen eltorzított internet világában. A Reddit felületén létrejött Instagramreality oldalon nap mint nap osztják meg a felhasználók az Instán fellelhető retusbakikat. De minden héten tartanak egy napot, amikor a reklámcégek oldalán megjelenő, természetes modelleket ábrázoló képeket osztanak meg. Hiszen a valódi szépség megmutatásához nincs szükség különböző torzító filterekre, és ezt remekül alátámasztja képválogatásunk is.

(Képek forrása: r/Instagramreality / Reddit)

Ezt is szeretjük