Tápláld hajad a gyökerektől
Hajápolás kívülről és belülről
Tudd meg, milyen tápanyagokra van szüksége hajadnak, hogy fénylő, erős és egészséges lehessen! (x)

Megérkezett a jó idő, de a napsütés okozta boldogságunkat beárnyékolhatja, ha hajunk nem megfelelő állapotú. A téli időszak megviseli hajunkat és az eredmény elgyengült, fénytelen, száraz hajkorona lehet.

Ilyenkor szükséges jobban odafigyelni a hajunkra, kívülről és belülről egyaránt ápoljuk!

Egyrészt kezdj el intenzíven hidratálni, pakolások, hajvégápoló olajok segítségével. Másrészt fontos a hajszálak gyökerektől való megerősítése is, ami rendszeres, kúraszerű odafigyelést igényel.

Tápláld a hajad a gyökerektől!

Az időjárás viszontagságai, esztétikai kezelések - mint például a dauer - és más tényezők miatt hajunk rossz minőségűvé válhat, és ez sokszor akár rémálomig fajuló hajhulláshoz is vezethet. A természetes mennyiségű hajhullás napi 50-80 hajszál, míg efelett intenzívebb hajhullásról beszélünk - ez utóbbi már azonnali odafigyelést igényel. A folyamatos hormonváltozás, a stressz és a fogyókúra is rossz hatással van a fejlődő hajhagymára. Táplálkozásunk, a friss zöldségek és gyümölcsök fogyasztása azonban segít, hogy hajunk eleven, szép ékességé váljon.

A hajszálaid életciklusa

A haj életciklusa a hajhagymák életszakaszaival függ össze. Az „anagén” vagy növekedési szakaszban átlagosan a hajszálak kb. 85%-a van, ez nagyjából 3-4 évig tart, de akár 8 évig is eltarthat. Ezt a „katagén” vagy nyugalmi szakasz követi, mely egy kb. 2-3 hetes átmeneti állapot, amikor a hajszálak növekedése lelassul, majd megáll. Végül átmegy a kb. 2-3 hónap hosszúságú „telogén” vagy elhaló fázisba, melynek végén a hajszál kihullik. Ezt követően a hajhagyma ismét „anagén” fázisba kerül.

A leghosszabb és a legfontosabb az anagén életszakasz, amikor fontos a megfelelő minőségű és mennyiségű tápanyag a növekvő hajhagymák számára.

Az ekkor fejlődött hajszálak minősége befolyásolja a későbbi hajkoronánk kinézetét. Ahhoz, hogy hajunk dús és egészséges legyen, értékes tápanyagokra van szüksége: vitaminokra, nyomelemekre, ásványi anyagokra, aminosavakra és telítetlen zsírsavakra, melyeket még a gondosan megválogatott táplálkozás mellett is étrend-kiegészítőkkel tudunk pótolni.

A gyönyörű, egészséges haj érdekében a haj számára értékes hatóanyagokat tartalmazó étrend-kiegészítőket is érdemes lehet szedned. A HairClinic kapszula tartalmaz többek között aranyköles-kivonatot, egy magas ásványianyag-tartalmú gabonafélét, továbbá búzacsíraolajat, ami többszörösen telítetlen zsírsavat tartalmaz. Ezen kívül található a kapszulákban biotin, cink, szelén, amelyek hozzájárulnak a haj normál állapotának fenntartásához; B5-vitamin, ami részt vesz többek között a hajképzésben is szerepet játszó sejtek normál energiatermelő anyagcsere-folyamataiban; valamint aminosavak, amelyek a keratin építőelemei.

A HairClinic ott fejti ki hatását, ahol a legfontosabb: a gyökereknél, majd azon keresztül a hajszálakon. Nem megfelelő táplálás esetében hajad élettelenné, fénytelenné, töredezetté és vékony szálúvá válhat.

Tápláljuk a gyökerektől, pótoljuk szervezetünkben a vitaminokat, ásványi anyagokat és a törődést hajunk is meghálálja. Márpedig ki ne szeretne dús, élettel teli hajkoronát?

Ezt is szeretjük