Pucér plus size modell képei vágták ki a biztosítékot - Mutatjuk, miért!
A teltebb hölgyek képeit is photoshopolják.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Emily Nolan, a 29 éves plus size modell is levetkőzött egy, a nőiesség sokszínűségét és a nőies formákat népszerűsítő fotókönyv hasábjaihoz. A könyv készítőjének célja, hogy a nők önképe pozitív legyen, és úgy szeressék magukat, ahogy vannak.

A képek gyönyörűek lettek, ám egy komoly gond van velük: a valóságtól mégiscsak távol állnak.

Hiteles helyett hiteltelen a plus size?

A csontsovány modellkultusszal homlokegyenest szembemegy a plus size modellek folyamatos megmutatása, ezzel önbizalmat adva azoknak a nőknek is, akik távol állnak a jelenlegi nőideáltól. Ezek a hölgyek hitelesnek gondolják a látottakat, és a képek meggyőzik őket arról, hogy a gömbölyű is lehet szexi, nemcsak a tónusosra edzett, vékony test. Ez idáig rendben is lenne, azonban jobban megnézve az elkészült fotókat észrevehető, hogy a retusálás sajnos ezeket sem kerülte el. Mi haszna hát az önelfogadást hirdetni, ha már maguk a képek sem valami valóságosat ábrázolnak?

Étkezési rendellenességek és testképzavarok helyett pucér fotók

A képen látható Emily élete és modellkarrierje során 16 különböző mérettel is rendelkezett - a nagyon gömbölyűtől a modellkarcsúságig rengeteg féle alakja volt. Nem titkolja, hogy étkezési zavarokkal és testképproblémákkal küzdött, megszállottja volt a karcsúságnak.

Felvállalta meztelen vonalait, ezzel azt gondolva, támogatást nyújt sorstársainak. Kár, hogy a képeken - a combján, a fenekén, a hátán, a hasán és az arcán is - jól láthatóak a retusálás jelei.

Hol van az átlagalak?

A retusálás mellett a plus size másik problémája a szélsőségesség. XS-es és S-es, azaz 34-es és 36-os méret felett minden nőt plus size-nak definiál a divatszakma, hiszen a klasszikus értelemben vett modellméretekhez képest már nagyobb számú ruhát viselnek ezek a nők. Ezzel egy sokak számára elérhetetlen testképet mutatnak be követendő példaként. A plus size mozgalom ezekkel a trendekkel megy határozottan szembe, és megmutatja, hogy 8-10 számmal nagyobb méretekkel is lehet valaki szép.

A normál testalkatú nők a divatszakmában nem léteznek - a szélsőségesség még mindig uralkodó. A plus size mozgalom talán rendben is lenne, ha valóban hiteles képet mutatna, már M-es mérettől. Egy húsosabb test ugyanis közel sem úgy fest, mint a látott képeken. Már megint egy olyan testkép a követendő, ami elérhetetlen. Ugyanis nem létezik.

Ezt is szeretjük