Így csalnak a márkák a plus size fotókon: meglepő titokról rántotta le a leplet a modell
Bár ő sem közelíti meg a 44-es méretet, mégis molett ruhákat forgalmazó márkákkal dolgozik együtt. Elárulta, hogy lehetséges ez.

ronja cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szerencsére egyre több divatbemutatón, reklámban és webshopon látni, hogy már nemcsak a csontsovány modellek kapnak teret, hanem a molettebb testalkatú manökenek is. Sajnos azonban attól, hogy egy teltkarcsú nő mutatja be a ruhadarabokat, egyáltalán nem biztos, hogy a róla készült képek a valóságot láttatják.

A mai napig jellemző, hogy agyonretusálják a divatfotókat, és sokszor a rajtuk szereplő nőknek sem ráncaik, sem anyajegyeik, sem narancsbőrük vagy hurkáik nincsenek annak ellenére, hogy ezek a test természetes részei. Egy fiatal nő pedig még egy olyan érdekességre is felhívta a figyelmet, ami lehet, hogy sokaknak feltűnt már: a duci modelleknek a képeken néha furcsán vékony, keskeny az arcuk az alakjukhoz képest. És hogy miért van ez? Azt is elárulta.

Így csalnak a plus size fotókon

Ronja Quinn a TikTokra töltött fel egy videót, melyben a divatszakma egyik kulisszatitkáról rántotta le a leplet. Ő maga egyébként több mint tíz éve modellkedik, jelenleg kémiai és biotechnológiai tanulmányai mellett. Karrierje során már a standard és a plus size méretet is képviselte, jelenleg utóbbi kategóriába sorolják annak ellenére, hogy egyáltalán nem mondható teltkarcsúnak. A plus size ruhák jó része nagy rá, ez azonban nem tántorítja el a márkákat attól, hogy alkalmazzák: van ugyanis egy trükk, amit rengeteg cég bevet, hogy átlagos alkatú modelleket alkalmazhassanak nagy méretű kollekcióik arcaiként.

@coolquinn

Based on questions for my video “from skinny to plus size” with 3M views, link in comments ➡️

♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

A fiatal nő elárulta, a molett ruhákkal foglalkozó márkák esetén az átlagméret a 44-es, vagyis XXL-es, ám sok modell nem éri el ezt, ezért számos helyen követelmény, hogy vigyenek magukkal olyan, kifejezetten erre a célra szánt kelléket, amivel kitömhetik magukat. Kipárnázzák a melleiket, a hasukat, hogy teltebbnek tűnjenek - Ronja azt is megmutatja videójában, hogy hogyan. Ha pedig ez még nem lenne elég, a ruhákat sokszor összetűzik hátul, hogy jobban passzoljanak rájuk. Mindezt azért, mert a cégek azt szeretnék, hogy csak a test legyen molettebb, a nyak és az arc viszont vékony maradjon - mondani sem kell, hogy ez mennyire abszurd elgondolás.

A cikk az ajánló után folytatódik

A modell kihangsúlyozza, ez a szokás még tovább fokozza az irreális elvárásokat, és hamis, elérhetetlen szépségideált teremt. Ronja azért osztotta meg mindezt, hogy felfedje a valóságot, felhívja az emberek figyelmét arra, hogy sokszor még a molett modellek esetén sem az igazságot látják a képeken. Szeretné, ha a márkák leállnának ezzel a szokással, és hús-vér telt nőket alkalmaznának a nagyobb méretű darabjaik bemutatásához, népszerűsítéséhez. Emellett azt sem bánná, ha ezek a ruhák nem lennének mindig - az ő szavaival élve - „szörnyen rondák”, hanem a duci hölgyeknek is szép, csinos darabokat terveznének. 

A gyönyörű, 94 kilós modell büszke testére

Jada Sezer sosem volt vékony kislány, de gyermekként sokat utazott, és látta, hogy a különböző országokban mennyire mást jelent szépnek lenni, mennyire más a szépségideál. Elhatározta, hogy Instagramján ad hangot véleményének, és fontos témákat érintett posztjaiban, sőt hasznos tanácsokat is adott a nőknek. Rengetegen felfigyeltek rá az idő múlásával, és hamarosan már modellfelkéréseket kapott. Sok márka arcaként szerepelt már a testpozitivitást erősítve, Instagramján pedig ismertségével még többekhez eljutnak az üzenetei.

Ezt is szeretjük