Petyhüdt szemhéj ellen: mit tanácsol a kozmetikus és a plasztikai sebész?

A lógó szemhéj lehet az idő jele vagy genetikai örökség.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A petyhüdt szemhéj egyrészt életkori sajátosság, másrészt genetikai adottság, de az biztos, hogy sok nő életét megkeseríti, mert a tekintetet morcossá teszi.

Az egyik megoldás az állandó szemöldökfelhúzás, ami fárasztó, és nem is tesz jót a bőrnek, mert a cserébe a nyílt tekintetért ráncos lesz a homlok.

Petyhüdt szemhéj ellen

Elképzelhető, hogy a szemhéjad nem lóg, csak duzzadt, és ezért fekszik rá a szempilláidra. A szem duzzanata, ödémásodása mögött több dolog állhat - lehetnek problémák a szervezet vízvisszatartásával, de okozhatja túlzott alkoholfogyasztás, de az is elképzelhető, hogy nem jó párnán alszol. A duzzanat szerencsére könnyen orvosolható, ha kerülöd a túlzott sózást, az alkoholt, és megiszol napi két liter vizet.

A kozmetikai kezelésekből ki lehet próbálni a kollagénes kezeléseket vagy a mélyhidratálókat, de ezek csak felületi megoldást jelentenek. Mezoterápiát ezen a területen nem alkalmaznak.

Az állandósult problémánál komoly eredményt mindenképpen plasztikai sebészeti eljárással lehet elérni, de ezek között is van olyan, ami kevesebb kellemetlenséggel jár.

Ha a korral járó tünetről van szó, akkor a szemhéj petyhüdtségét, a lógást a kollagénrostok megereszkedése okozza. Ez még a leggondosabb arcápolás mellett is bekövetkezik, természetes folyamat, lassítani ugyan lehet, de megállítani nem.

Ha még nem vészes a helyzet, akkor a plasztikai sebészet a lézeres szemhéjplasztikát használja, bár van, aki szerint ez veszélyes eljárás. Ennek során a felhámot és az alatt lévő bőrréteget leégetik, így a bőr megújul, valamint a gyógyulás miatt fokozódik a kollagéntermelés, így feszesebb is lesz a terület. A lézeres műtét 100 ezer forint körül érhető el.

7 dolog, amiért 40 évesen hálás leszel magadnak

Nézegess képeket!

Elolvasom

A másik lehetőség a szemhéjplasztika, amit helyi érzéstelenítéssel végeznek, és tulajdonképpen kimetszik a kérdéses részt. Abban az esetben, ha örökölted a lelógó szemhéjat, és nagyon zavar, akkor ez a megoldás számodra. Csak egy minimális hegesedés várható, de ez sem látható a szem formája miatt. Egy ilyen beavatkozás 150-250 ezer forintba kerül, az eredmény pedig tartós.

Ezt is szeretjük