Miért kever ez a nő reggel petrezselymet a tejbe? Elképedsz, ha megtudod a választ!

Ha gyakran küzdesz hasonló problémával, érdemes kipróbálnod!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Gyakran ébredsz fáradtan, duzzadt, karikás szemekkel, melyek az egész nap folyamán nem javulnak? Mutatunk egy praktikát ellenük, melynek segítségével reggel néhány perc alatt javíthatsz ezen a kellemetlen állapoton.

Noha a karikás szemekre a legjobb orvosság a rendszeres, pihentető alvás, mégsem mindig adott a lehetőség, hogy napokon keresztül hét-nyolc órát aludj. Ilyen helyzetekben más hasznos praktikák mellett, melyekkel a duzzanatot csökkentheted, érdemes bevetni a petrezselymet és a tejet, melyek meglepően látványos hatást képesek elérni.

Praktika egy modell eszköztárából

A petrezselymes-tejes, reggeli gyorspakolást olyan modellek is alkalmazzák, mint a képeken látható, gyönyörű Maria Senko, akinek saját elmondása szerint ez az egyik kedvenc DIY trükkje.

A pakoláshoz mindössze egy kevés tejre, petrezselyemlevelekre és vattapamacsra lesz szükséged. Először is vágd fel apróra a leveleket, majd keverd őket a tejbe, vagy rakd egyenesen a szemed alá. Ezután mártsd meg a vattapamacsot a tejben, kicsit nyomd ki belőle a felesleget, hunyd be a szemedet, és tedd rá a vattát, úgy, hogy mindenütt befedje. Hagyd hatni öt-tíz percen keresztül, majd mosd meg az arcodat hideg vízzel.

A tej zsírossága, vitaminjai és ásványi anyagai segítenek, hogy a bőröd ragyogóbb, hidratáltabb legyen, míg ha hideg tejjel készíted a pakolást, azzal a duzzadt, tág ereket is összehúzhatod, így kevésbé lesz látványos a karika. Ha a vatta már átmelegedett, megfordíthatod a maximális hatás érdekében. A petrezselyem eközben C- és A-vitaminnal táplálja a bőrt, és halványítja a sötét karikákat. Sajnos a pakolás hatása nagyjából csak egy napig tart, ám ezalatt nagyon látványos.

Ápold a szépséged cukorral!

Noha a cukor fogyasztása nem tesz feltétlenül jót a bőrnek, kívülről alkalmazva szuper, természetes megoldás válik belőle számos esztétikai problémára. Mutatjuk, mi mindenre használhatod!

Fotó: fashionmodeldirectory.com

Ezt is szeretjük