Mindig az álladon nő pattanás? Csúnya hormonzavarra is utalhat
A test különböző pontján előforduló pattanások elárulják, mi nem működik rendesen a szervezetedben.

pattanas allon
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A pattanások nemcsak a bőr túlzott faggyútermelése vagy a bőrtípushoz nem passzoló, esetleg káros összetevőket tartalmazó kozmetikumok használata miatt alakulnak ki. Sokszor például a helytelen táplálkozás vagy bizonyos szervek nem megfelelő működése áll a hátterükben.

Ez leginkább akkor jellemző, ha mindig ugyanazon a területen jelennek meg a zavaró kis pöttyök. Ilyenkor érdemes odafigyelni rájuk, és bőrgyógyászhoz, majd belgyógyászhoz fordulni, hogy kiderítsd a háttérben meghúzódó okokat.

Betegséget jelezhetnek a pattanások

A pattanás megjelenésének helye viszont már rögtön elárulhatja, hogy merre, melyik területen van a gond. Például, ha az állad oldalsó részén bukkannak fel mindig a kis dudorok, akkor valószínűleg a hormonrendszered nem működik megfelelően, de a sok stressz is itt mutatkozik meg. Nőkre különösen jellemző, hogy itt alakulnak ki pattanások, hiszen a havi ciklussal járó hormonváltozások ilyen formában is megmutatkozhatnak. Sajnos azonban a belső nemi szervek, a méh és a petefészkek problémáját is jelezheti, ezért érdemes orvoshoz fordulni. A test többi területén lévő pattanások is rengeteg mindenről árulkodnak: képeken mutatjuk, melyik milyen zavarra utal.

Ezt is szeretjük