Furcsa ez a divatos papucscipő, nekünk mégis bejön - Mutatjuk, miért!
A mules egyszerre funkcionál elegáns cipőként és papucsként. Neked hogy tetszik?

cover-ok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Leonora Arslani olasz divattervező különleges topánokat álmodott meg a nyár végi és ősz eleji szezonra. A mediterrán, itáliai hangulatot idéző trend több okból is egyedinek bizonyul: első látásra a lábbelik furcsának tűnhetnek, hiszen kinézetükben, kialakításukban, funkciójukban nem szokványos szandálokkal találkozunk. Ezeket a cipellőket nevezik mulesnak - ami szó szerint öszvért jelent -, és jól jellemzi a lábbelik stílusának keveredését: egyszerre funkcionálnak elegáns cipőként, szandálként és papucsként.

A félig olasz, félig albán származású cipőtervező imádott nagynénikéjének, Giovannának egykori ruhatárából inspirálódott. Leonora nosztalgiaképp régi, '60-as, '70-es évekbeli fotókat nézegetett róla, és ezekből jött az ötlet. A ruhatárban fellelhető elegáns, könnyed, mégis bohókás darabokat ötvözte az egzotikus vonallal, ezek alapján álmodta meg saját mules-kollekcióját, aminek a Giovanna nevet adta.

A szezon legdivatosabbja a mules, azaz a papucscipő

A lábbelik különlegessége, hogy kézzel készített és kézzel festett papucscipőkről van szó, amelyeket Marokkóban készítenek. A cipellők bőrből és a Madagaszkáron őshonos rafiapálma szálaiból készülnek. Akár a homokos tengerpartra, az utcán sétálva vagy egy hangulatos romantikus vacsorához is felvehetőek nyár végén és ősz elején is. Jelenleg a thisisgiovanna.com oldalon rendelhetőek nagyjából 60 ezer forintért, de hasonlóan különleges, mules típusú lábbeliket olcsóbban is találsz a hazai üzletekben és webshopokban is. Ezekből is mutatunk párat, méghozzá árakkal és lelőhelyekkel együtt.

Borító-és ajánlóképek: Instagram.com/thisisgiovanna

Ezt is szeretjük