Nagy, szexi csizmakörkép

Árakkal és lelőhelyekkel

Milyen lábbelikkel kecsegtet az idei szezon? A bokacsizma vagy a hosszú szárú hódít most a divatban? Találd meg a hozzád illő csizmát!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az új évszak sokszor új stílust hoz a ruhatáradba, hiszen könnyű olyan daraboknak elcsábulni, melyeket a szezonális trendek diktálnak, de azok számára is ott lebeg a kísértés az üzletek polcain, akik a megszokott, klasszikus csizmákat kutatják.

A bokacsizmák idén sem tűntek el a palettáról, de nem mutatnak fel markáns változásokat. Bár az ősz most tűsarkakon érkezett a divatba, azért a kínálatban éppúgy megtalálhatóak a vastagabb, háromszög alakú sarkak, a törpesarkak, valamint a lapos talpú és a platformos kiscsizmák is.

A divatbemutatók által beharangozott őrült csizmakreációk, melyek leginkább Aliz Csodaországába illenének, úgy tűnik, nem állják meg a helyüket az utcán.

Egyik-másik ugyan megtalálható a boltok kirakatában, de ettől még nem várható a tömeges elterjedésük, vagyis nem sokan fognak kitekert sarkakon, csonka tetraédereken és egyéb elborult, csizmasarokhoz alig hasonlító találmányokon végigtipegni a városon.

A másik újdonság a nyitott orrú csizma, amit valószínűleg nem a cudar hidegekhez, hóhoz, sárhoz és latyakhoz terveztek, de szárazabb időben még bevállalható egy vastag harisnyával.

A hosszú szárú csizmák terén idén a nagynevű tervezők a combig érő csizmaóriásokkal szeretnének stílust teremteni, ami kicsit olyan, mintha a Csizmás kandúr meséjéből merítettek volna hozzá ihletet, vagy a macskanő jelmezét irigyelték volna el.

Munkába menet ez sem épp ideális viselet, de már bevált szokás, hogy a divattervezők agyából kipattant művészi alkotások egy sokkal letisztultabb formában kerülnek be a mindennapos divat vérkeringésébe. Így, akik a hosszú csizmákat szeretik, megnyugodhatnak, mert a bokacsizmák mellett most rájuk is több fény vetül. Ha nem is combtőig ér majd az általad választott darab, azért lehet hosszú, térdeket is takaró fazon.

Még mindig tart a bokacsizma-őrület

A bokacsizma mellett kitart a divat, hiszen amellett, hogy csinos darab, praktikus is. Már egészen ősz elejétől hordható, és sokféle stílust elbír. Az idei szezon a színekre is hangsúlyt helyez, hiszen a sötétebb, egyszerű ruháidat is feldobhatod egy vidám színű kiscsizmával.

Ha vastag harisnyával veszed fel, a harisnya színe üssön el a csizmáétól, de jelenjen meg az egyik ruhadarabodon. A tervezők egészen a ’20-as évekig is visszanyúltak inspirációért, így a végeredmény most egy rendkívül nőies irányzat lett.

Trendi kiscsizmák

A Pepe Jeans vadítóan piros, visszahajtott szárú, velúr bokacsizmája 25990 forintért lehet a te tulajdonod. A Salamander szintén velúr, elöl ráncolt, formatervezett darabja 29 900 forintért találhat gazdára. A JLo by Jennifer Lopez márka egy különlegességet kínál számodra a gombos pánttal díszített, vajszínű, magas sarkú kiscsizma megtestesülésében, amit 39 900 forintért tudsz megvásárolni. A Vagabond platformos, barna, velúr csizmácskája 28 990 forintba kerül, a száraz időhöz tervezett, trendi, nyitott orrú modelljük pedig 26 990 forintért lehet a tiéd.

Egyszerűek, de kecsesen nőiesek

A Deichmann kínálatában szegecsekkel díszített, hegyes orrú, magas sarkú bokacsizmára bukkanhatsz 12 900 forintért. A Tescóban kapható F&F márkájú fekete, velúr darab 4500 forintért kapható. A Salamander barna bőrcsizmája 32 490 forintért díszítheti a lábadat.


Sportos és vagány csizmák

A New Yorker gyűrt anyagú, csatos pántokkal díszített, lapos talpú csizmája 9450 forintért kerülhet a birtokodba. A Springfield szürke, visszagyűrhető szárú darabot kínál számodra, 9995 forintért. A Playersroom vastag sarkú, vagány, visszahajtott szárú csizmáját 29 990 forintért viheted haza. A Vagabond mustárbarna, csatos bokacsizmája 31990 forintért tehet még stílusosabbá.

Divatos, hosszú szárú csizmák

A szezon mottója, hogy minél hosszabb, annál jobb! Ettől függetlenül a klasszikus darabok is megtalálhatóak a kínálatban, legyen az sportos vagy nőies. A sportosabb fazonokat leginkább a lovaglócsizmák képviselik, melyek évek óta jelen vannak a divatban.

Rohangálós strapacsizmák

A Benetton barna lovaglócsizmáját 38 590 forintért szerezheted be magadnak. A Mango hosszú velúrcsizmát ajánl a figyelmedbe 28 990 forintért, ha a sietős napokon valami kényelmesebbre vágysz. A New Yorker kék, törpesarkú csizmája 11 990 forintért lehet a tiéd.

Az abszolút nőiesség megtestesítői

A Designer Outlet üzletében sikkes Michael Kors darabra bukkanhatsz 39 900 forintért. A Mango trendi, háromszög sarkú csizmája 31 695 forintba kerül. A New Yorker keskeny orrú, tűsarkú, szegecses lábszárcsizmával lep meg, mindössze 6750 forintért.

A Pepe Jeans kötött szárú csizmájával különleges stílust alakíthatsz ki magadnak, ha a most divatos, kötött ruhákkal együtt viseled. Az ára 31500 forint. A Playersroom magas sarkú bőrcsizmája egyszerű, klasszikus darab, de rendkívül nőiessé tehet, ha 29 990 forintot áldozol érte.

Ezt is szeretjük