Gyönyörű bőr 3 lépésben
Otthoni kozmetika
Az ősz beköszöntével a bőröd igényei is megváltoztak. Elsőként szüntesd meg a nyár okozta károkat, majd töltsd fel energiával a bőrt!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az évszakváltás mindig megterhelő a bőr számára. A nyári-őszi váltás pedig különösen, hiszen míg tavasszal a bőr újjáéled, nyáron pedig jótékony napsugarak érik, az őszben sajnos nincs számára köszönet.

Fakó arcbőr, múló barnaság, száraz, hámló területek az arcon. Ez sajnos mind az ősz velejárója. Azonban kis odafigyeléssel nem fognak gondot jelenteni.

Ha vége a nyárnak...

A nyár nem szabadságolta a bőrödet, sőt. Bár ilyenkor mutatja a legjobb formáját, hiszen barna és egészséges, a káros napsugarak, a klóros víz, illetve a tenger alaposan kiszárította. Ősszel ezért érdemes egy kicsit renoválni.

A nyár szinte az összes bőrtípust vízhiányossá teszi. Biztos tippek, hogyan szüntesd meg a vízhiányt »

Otthoni kozmetika

Ha szeretnéd kicsit rendbe hozni a bőrödet, akkor egy héten kétszer is érdemes szépségnapot tartanod. Rendezkedj be hosszabb fürdőszobai tartózkodásra!

Utómunkálatok

Nyáron bizony kevesebbet foglalkozunk a bőrünkkel, hiszen annyi minden mást is lehet csinálni. Így a bőr felső rétege megvastagszik, mivel az elhalt hámsejtek meggyűlnek rajta. Alaposan tisztítsd meg a bőröd. Ez a kozmetikusnál is három lépésből áll, így te se blicceld el egyiket se! Először a napi szennyeződéseket tüntesd el a szokásos arclemosóddal. Ezután radírozd át alaposan a bőrödet. Használj kevésbé gyengéd arcradírt.
A kozmetika előszeretettel használja a gyümölcssavak exfoliáló hatását. Neked sem kell lemondanod róla.

A legegyszerűbb, ha veszel egy almát, és lereszeled, kicsit kinyomkodod a levét, és az arcodra halmozod a radírozás után. A gyümölcssavak leoldják a még megmaradt régi hámsejteket, az almában található vitaminok pedig táplálják a bőrt.

Tipp: használj bioalmát, hogy ne érje káros anyag a bőrödet.

Ezután következhet a mélytisztítás. Forralj vizet, és öntsd egy nagyobb tálba. Ha száraz és érzékeny a bőröd, akkor tegyél a vízbe kamillavirágot, ha zsíros, akkor pedig mentát. Boríts magadra törülközőt, és hajolj a gőz fölé, mintha inhalálnál. Időnként itasd le a vizet. Háromszor-négyszer ismételd. Ezután következzen valamilyen agyagos maszk, például Avon Planet Spa tisztító pakolás holt-tengeri ásványokkal.
Ha ezzel is kész vagy, akkor jöhet egy tápláló, hidratáló pakolás, például Garnier Intenzív hidratáló pakolás tiszta szőlőkivonattal.

Ha a természetesség híve vagy, a legjobb természetes pakolások receptjét itt találod!

De mit tegyél ősszel?

Ősszel elsősorban fel kell készíteni a bőrt a télre, valamint meg kell védeni az időjárás viszontagságaitól.
Most van itt a vitaminos tápláló krémek és maszkok ideje.
A legjobb, ha hozzákezdesz egy intenzív ampullakúrához. Így a bőröd feltöltöd tápanyagokkal, és intenzíven ápolod. Próbáld ki az Alverde biokozmetikumokat, minden bőrtípusra találsz külön ampullakúrát!

Mivel a gyakori szél hamar kiszárítja a bőrödet, nyugodtan használhatsz kicsit zsírosabb, táplálóbb krémet a szokásosnál.

A bőrszépítő kúrát nem csak kívülről, hanem belülről is alkalmazhatod. Ilyenkor van itt az ideje a különböző bőr-, haj- és körömerősítő kapszuláknak. Érdemes, legalább két hónapig szedni az optimális eredmény érdekében. A mi tippünk a Viaderm.

Ismerkedj meg a Perricone-diétával, ami nem a súlyvesztést, hanem a gyönyörű bőrt tűzte ki céljául!

Hogy elűzd az őszi szürkeséget, ne szégyelld néha kényeztetni magad. Merülj el egy kád meleg vízbe, amibe illóolajokat tettél, de elcsábíthatod a párod egy wellness hétvégére is!
Ezt is szeretjük