Öregedésgátló kézpakolás filléres alapanyagokból

Puha és bársonyos lesz a bőr ettől az egyszerű, de nagyon hatásos kézápolótól.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A kellemes, meleg őszt felváltotta az évszaknak megfelelő időjárás, valószínűleg ennek a hatását először az arcodon és a kezeden fedezheted majd fel.

Pillanatok alatt kiszáradhat a bőröd, elmélyülnek a ráncok, kényelmetlen érzés lesz összedörzsölni a kezed.

Hogy ezt elkerüld, illetve orvosold, a téli időszakban picit többet kell a kezeiddel foglalkozni a szokásos krémezésen túl. Először is viselj kesztyűt, és válts gazdag krémre.

Arra azonban figyelj, hogy ne legyen a krémben kőolajszármazék, mert az hosszú távon még inkább kiszárítja a bőrt. A krémből jó, ha több is a kezed ügyében van, szó szerint, így napközben is be tudod kenni, ha szükséges.

Extra kényeztetés

Egyszer egy héten fordíts nagyobb figyelmet a leginkább igénybe vett testrészeid egyikének. A krémezésen túl, ugyanúgy, ahogyan az arcodnak is jár, pakolással ápold a bőrt. Ahogyan előrecsomagolt arcpakolás is van, úgy már a kezedre is kaphatsz, de egyszerűbb, ha otthon kevered ki a kényeztető kenceficét.

Hozzávalók

  • fél avokádó
  • olívaolaj

Az avokádót és az olajat turmixold össze, majd vidd fel a megmosott, leradírozott kézre vastag rétegben. Hagyd fent a pakolást akár fél óráig is, de ha filmet nézel, és nem zavar, akkor akár másfél órát is a bőrödön lehet. Langyos vízzel mosd le, és alaposan krémezd be, húzhatsz rá cérnakesztyűt is, hogy ne törölje le a takaró a kézápolót.

13 tipp, hogyan állítsd meg a bőröregedést

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük