Naponta többször nézel rá a mobilodra?
Kellemetlen tüneteket tapasztalhatsz hamarosan
Az okostelefon sok mindenre jó, de vannak hátulütői is.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az okostelefon bizonyos szempontból jó dolog, és ma már sokaknak elképzelhetetlen lenne nélküle az élet, de megvannak a maga hátulütői. Az állandó online jelenlét nem tesz jót mindenkinek, a bőr pedig egyáltalán nem hálás a technika vívmányaiért.

Ha ugyanis túl sokat vagy túl sokszor nézegeti valaki a telefonját, egész csúnya dolgokat tapasztalhat egy idő után.

Ráncok és mobiltelefon

Az okostelefon szinte mindenkinek állandóan a keze ügyében van, és kapcsolattartó eszközből a szabadidős tevékenység egyik eszközévé lépett elő. Milyen szépségproblémákat okoz, ha valaki túl sokat bámulja?

  • Ráncok - korábban már írtunk arról, hogy az állandóan lehajtott fej elmélyíti a ráncokat a nyakon, de máshol is megcsúnyítja a bőrt, például a szemek környékén, ha valaki hunyorog.
  • Akné - az akné nem a zsíros bőr súlyos formája, hanem egy bakteriális fertőzés. Az okostelefon pedig nem tartozik a legtisztább dolgok közé, mégis folyton az arcunkhoz érintjük beszéd közben. A kézről számos kórokozó a bőrre kerülhet, ha pedig azon apró mikrosérülés van, akkor ott könnyen bejut, és kész a baj.
  • Karikák a szem alatt - sok ember ma már azzal fejezi be a napját, hogy elalvás előtt még utoljára megnézi a telefonján, hogy mi történt a Facebookon vagy a nagyvilágban. Ez pedig nem a legjobb ötlet, az agy ugyanis nehezebben kapcsol ki, az alvás nem lesz olyan nyugodt, mint kellene, reggelre pedig nemcsak kipihent nem lesz az ember, de a szeme alatt a karikák is hamarosan megjelennek.
Ezt is szeretjük