24 nőies egyberuha őszre, amiben karcsúbbnak tűnsz

Árakkal és lelőhelyekkel

Íme, a legdivatosabb fazonok, melyek karcsúsítanak is!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Amint visszakerül a fürdőruha a szekrénybe, és a nyártól vett búcsú után visszazökken minden a megszokott, nyugodt kerékvágásba, szinte észrevétlenül felcsusszanhat egy-két pluszkiló, melyre lehet, hogy csak a próbafülkében derül fény, az őszi gardróbfrissítés során.

Persze nem ez az egyetlen dolog, ami miatt jól meg kell fontolnod, hogy milyen alapdarabokra áldozol pénzt. Hiszen egyre hűvösebb lesz az idő, amely már önmagában is próbára teszi a női leleményességet, ha stíluskialakításról van szó.

A meggondolatlanul egymásra pakolt rétegek egybemoshatják a vonalaidat, illetve itt-ott szélesíthetnek, így nem elég csak a praktikumot figyelembe venni.

Ám az idei kínálat nem okoz majd nagy fejtörést, amennyiben szereted a sokoldalú ruhákat, melyekkel ráadásul szuperkönnyű trükközni.

Az aktuális őszi-téli divat ugyanis a nőies megjelenésre helyez nagy hangsúlyt, ennek köszönhetően pedig csinosabbnál csinosabb egybeszabott ruhák garmadája lepte el a kollekciókat. Megmutatjuk, melyek a legdivatosabbak a szezonban, illetve milyen fazonokban tűnhetsz karcsúbbnak.

Ezekben nem lesz pocakod!

A felszedett felesleg mindig a hasfalon akad meg először, amit ráadásul nem könnyű leplezni. A rafinált szabású őszi ruhákkal azonban gyerekjáték úgy megszabadulni a zavaró dombocskától, hogy közben csinosnak, szexinek és divatosnak érezd magad.

Ha csupán a pocakkörnyék kíván slankítást, bátran bevállalhatod a hatvanas éveket idéző, A-vonalú miniruhákat, melyek a formás lábakat helyezik előtérbe. Szintén csalafinta darabok a felül bő, alul szűk, denevérujjú megoldások, illetve a derékban ráncolt kreációk. A vastag kötött ruhákat az empire-szabás teszi légiessé, ezáltal nem bántják az alakodat.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Letisztult, nőies fazonok a karcsúbb derékért

Amennyiben nincs rajtad ordítóan nagy többletsúly, csak hangsúlyosabbá szeretnéd tenni a nőies vonalaidat, esetleg lefaragnál egy-egy ujjhegynyit a derékkerületedből, a karcsúsított fazonokat keresd a kínálatban.

Persze nem mindegy, milyen trükkökkel él a ruhaszabás, mert nem arra kell apellálnod, hogy a derékszűkítés majd jól összefog. Ennél sokkal rafináltabbak az idei ruhák, melyek között rengeteg borvörös, fekete-fehér és piros darabra bukkanhatsz, melyek vezető divatszínek most ősszel.

Válassz olyat, mely a derékvonalnál ráncolt vagy gumírozott, esetleg olyan kombinált variációt, melynek a blúzrésze átlapolt. A mell alatt húzott, alakkövető megoldások szintén segíthetnek, de az is jó trükk, ha a vastag, puffos ujj optikailag még keskenyebbnek láttatja a ruha karcsúsított sziluettjét, illetve a derekadat.

Kis fekete nappalra is

A fekete praktikus ilyenkor ősszel, de most kimondottan divatos is. A most befutott trendek többsége a színskála legsötétebb uralkodóját veszi alapul, és a legnőiesebb stílusok úgyszintén erre épülnek idén. A nappali ruhák jellemzői ezúttal nem sokban maradnak el az éjszakai kis feketék eleganciája mellett, hiszen legtöbbjük a vastag, kötött anyag ellenére sem nehézkes, sőt kifejezetten finom hatást kelt.

Szuperszexi őszi kollekciók

13 alapruha Abodi Dórától »
Szexi kötött ruhák a Missonitól őszre »
Stílustippek Palvin Barbitól és a Jaegertől »
Fodros és csipkés estélyi ruhák a Marchesától »
Még több divatötlet és stílustipp a Retikül.hu-n »

Az alakot diszkréten követő, fokozatosan bővülő retró kisruhákat még Audrey Hepburn is megirigyelné, de akadnak olyan kreációk, melyek nem csupán a színárnyalatukkal karcsúsítják az alakot. Szinte minden üzlet kollekciójában találhatsz derékban szabott, kecses vonalú fekete ruhákat.

Így viseld a feketét!

Nézegess képeket!

Elolvasom

A legszuperebb alaknyújtók

Alacsony vagy, és le szeretnél tagadni néhány kilót? Rólad sem feledkezett meg az őszi divat. Nagyon elterjedtek most az olyan ingruhák, melyek felül fehérek, alul feketék, viszont a blúzrész gombsávja szintén fekete, mely nemcsak kordában tartja a világos folt szélesítő hatását, hanem egyúttal megnyújtja azt a részt. A csipkeruhától sem kell óvakodnod, amennyiben a minták függőlegesen futnak rajta.

Geometrikus minták

Most kifejezetten trendinek számítanak a hatvanas éveket idéző geometrikus minták, melyek más előnyökkel is szolgálhatnak. A zsákruhákon megjelenített kéttónusú ábrák általában úgy helyezkednek el, hogy optikailag csalnak picit. A csúcsainál összefordított háromszögek egyértelműen karcsúsítanak, ahogy az aszimmetrikus vonalak és a kerületcsökkentő fekete sávok.

Ezt is szeretjük