Kefével a narancsbőr ellen: tényleg beválik? Szakértő mondta el, hogyan hat a népszerű módszer
Egyre többen alkalmazzák a száraz kefés ledörzsölést a cellulitisz eltüntetésére. De vajon tényleg működik?

narancsbor
beauty and style
Top olvasott cikkek

Számtalan módszer létezik a narancsbőr halványítására. A legnépszerűbbek a krémek és a bőrradírok, bár ezek nem hatnak mélyen sajnos. 

A száraz kefés dörzsölés régi népszerű technika a bosszantó göröngyök ellen, ám, mint minden esetben, itt is felmerül a kérdés, hogy tényleg működik-e. Valóban látható eredményt hoz? Bőrgyógyász mondta el róla az igazságot.

Hogyan hat a népszerű, narancsbőr elleni módszer?

A módszer lényege, hogy testkefével dörzsölik át határozott, de óvatos mozdulatokkal a száraz bőrt a problémás területeken. Ez azért hasznos, mert eltávolítja az elhalt hámsejteket, de fontosabb, hogy felpezsdíti a vér- és nyirokkeringést.

Dendy Engelman New York-i bőrgyógyász szerint a módszer szebbé, egyenletesebbé és simábbá teszi az érintett területet, nem véletlenül esküsznek rá annyian. Elősegíti a keringést és a nyirokfolyadék elvezetését, ezáltal csökkenti a gyulladásokat, és erősíti a kötőszövetet, így pedig a narancsbőr halványításához is hozzájárulhat. Az eredmény viszont általában csak rövid távú, a kezelések abbahagyása után gyorsan el is múlik. És persze, mint az összes többi, cellulitisz elleni megoldás, önmagában ez sem működik. Sajnos csak szigorú diétával lehet eltüntetni a narancsbőrt.

A cikk az ajánló után folytatódik

Mire kell figyelni?

Ha valaki úgy dönt, kipróbálja a ledörzsölést, néhány dologra mindenképpen ügyelnie kell. Először is, fontos, hogy túl száraz, érzékeny vagy ekcémás bőr esetén nem javasolt bevetni a technikát, mert irritációt, fájdalmat okozhat, és csak ronthat a helyzeten. Ezenkívül túl erősen és túl gyakran sem szabad alkalmazni, maximum heti két alkalommal, nehogy sérüljön a testfelszín. Mindemellett mindenkinek tudatosítania kell önmagában, hogy rengeteg folyadékfogyasztással, teljes cukor- és alkoholmegvonással, valamint megfelelő mennyiségű edzéssel csökkenthető csak a narancsbőr, csodaszerek ugyanis erre sajnos nem léteznek.

Képeken az ötven feletti, valódi női test

Az All Woman Project azért jött létre, hogy a nők valódi szépségét mutassa meg. Azt hirdeti, hogy mindenki gyönyörű, és mindenki képes megvalósítani a céljait attól függetlenül, hogy hány éves, milyent testalkattal rendelkezik, esetleg vannak-e szeplői, narancsbőre vagy egyéb szépséghibának titulált tökéletlenségei.

Fotók: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük