Ezt teszi a bőröddel napi nyolc pohár víz
Szinte ingyen van, és nem ismersz majd magadra
A rendszeres vízfogyasztás csodákat tesz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A vízivás fontos, ezt mindenki tudja, mégis nagyon sokan nem fordítanak elég figyelmet az optimális folyadékbevitelre. Pedig enélkül a szervezet nem működik rendesen.

A víz nemcsak az egészség miatt fontos, hanem azért is, mert a bőr enélkül száraz lesz, hamar ráncosodik, szürke lesz, kialakul a narancsbőr.

Napi nyolc pohár vízzel már csodákat tudsz tenni, el is mondjuk, hogy milyeneket!

Mit csinál napi nyolc pohár víz?

Beindítja az anyagcserét - reggel kezdd a napot egy nagy pohár vízzel. Ezzel felébreszted a tested, az éjszaka során kiválasztott méreganyagok gyorsabban távoznak, az anyagcsere felgyorsul. A legjobb, ha egy kis citromot is facsarsz bele.

Jót tesz a vér- és nyirokkeringésnek - ezáltal az oxigén is jobban eljut a sejtekhez, ahogyan a tápanyagok is. A nyirokkeringés a szövetek közötti folyadék elvezetésében játszik szerepet, pangás esetén a méreganyagok lerakódhatnak.

Segít a karikákon - a szemek alatti sötét karikákat sok esetben a dehidratáció okozza, de ha felpörög a vérkeringés, akkor eltűnnek.

Karcsúsít - a víz egyrészt eltelít, másrészt sokan és sokszor keverik össze az éhséget a szomjúsággal, ami nemcsak azért nem jó, mert felesleges kalóriát kap a szervezet, hanem mellette még dehidratálttá is válik.

A bőröd ragyogni fog - ha a bőr belülről is hidratált, akkor friss lesz, a javuló anyagcserének és vérkeringésnek köszönhetően rózsássá válik. Enyhülhet az ekcéma és más bőrbetegségek. 

Mit tegyél még a bőrödért?

A bőr vízmegtartó képessége az évek során csökken, ezért is fontos a vízpótlás. De mit tehetsz még azért, hogy sokáig feszes maradjon a bőröd?

Ezt is szeretjük