Az unokája miatt lett modell a 86 éves nagypapa: stílusával meghódította az Instagramot
Az unokája ruháit hordja a japán nyugdíjas, akit imád az internet.

Untitled1
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az Instagram nem csak a fiataloké, manapság egyre több a hatvan év feletti, nyugdíjas influenszer és modell.

A 86 éves Tetsuya nevű férfi kémiatanárként futott be hosszú karriert, ám most újfajta elfoglaltsággal büszkélkedhet, hála az unokájának.

Csak szórakozásnak indult

2019 nyarán Naoya Kudo hazalátogatott, hogy egy hetet családja körében pihenjen. Az idő egy részét azzal múlatta nagypapájával, hogy a saját ruháiba öltöztette, majd lefotózta őt. A látványos helyszínek közt volt tengerpart, egy közeli mező, és az az általános iskola is, ahova Tetsuya régen járt.

- Meglepően lelkes volt. Sokszor ő maga javasolta, hogyan és hol fotózzam - idézte az unokát a Mymodernmet.

Mindenki odavolt a képekért

Először a család tekintette meg az elkészült képeket, és teljesen elámultak a kész fotók láttán. A pozitív reakció azonban barátoktól és ismerősöktől is özönleni kezdett, aztán mindössze egy hónap alatt 67 ezer követőre tett szert Instagramon. Ez a szám azóta 151 ezerre nőtt.

A képeken látható ruhák továbbra is az unokához tartoznak, mivel egyrészt Tetsuya nem rendelkezik a legmodernebb divatnak megfelelő göncökkel, másrészt megegyezik a méretük.

A cikk az ajánló után folytatódik

A siker titka

Az átalakulás jelentős, hiszen Tetsuya egy vidéki, divat iránt a legkevésbé sem érdeklődő öregúrból vált közkedvelt modellé. Talán épp emiatt, az unoka szerint az elsöprő siker titka nem a divatos öltözék, hanem a képek személyes hangvétele. Az idős úr egyes képeken még mindig kertészkedés közben látható - extravagáns viseletben, persze. 

Néhány másik képen a fájdalom ellen használt izomtapaszai is kikandikálnak egy-egy szettből. A fotókon tehát átüt Tetsuya egyénisége, ezért is szeretik annyira a követők. A nagypapa így nem csak új hobbit talált, de azt is megmutatja, hogy a divatos viselet nyolcvan felett is jól áll!

Egy évig ostromolták, mire 50 felett elkezdett modellkedni

Evon Brennan először nem akarta elhinni, hogy ötven felett is érdekel valakit a külseje, azt hitte, tréfát űz vele az ügynökség. Végül beadta a derekát, és nagyon is jól tette, mert azóta sikeres karriert futott be.

(Borítókép és képek forrása: Tetsuya Instagram oldala)

Ezt is szeretjük