Nagy téli farmerkörkép
Legyen szó bármilyen stílusról, a farmernadrág elengedhetetlen ruhadarab! Nézz körül, milyen fazonok és színek közül válogathatsz az idei szezonban!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A farmer minden ruhatár kötelező tartozéka, mely nélkül elképzelhetetlen az öltözködés. A téli szezonban szinte az összes szabásvonal helyet kapott, csak sokkal letisztultabb formában, mint a felszabadultabb nyári hónapokban.

Bár csak keveseknek áll jól, a csőnadrág még sokáig divatban marad. A hideg időszakban leginkább a feketével jársz jól, ha ugyanis kellőképp testre szabott, akár a leggingset is kispadra küldheti tavaszig, hiszen jóval melegebb nála, és ugyanúgy kombinálhatod bő fazonú tunikákkal és hosszított felsőkkel.

A fiús farmerok is komoly szerepet kapnak a palettán, de a nagyon trottyos, mély ülepű társaikat jobb, ha most kicsit pihenteted a szekrényben.

A bő szárú, valamint a trapéznadrágok nagyobb körültekintést igényelnek télikabáttal párosítva, mert nehezebb eltalálni azt a stílust, melyben kedvükre lubickolhatnak, és akár a szűk fazonokkal is felvehetik a versenyt.

Még mindig feszül!

Az extra szűk, sztreccs jeggingsek - melyek a csőszárú farmernadrág és a leggings keresztezéséből születtek - már nyáron is ott lebegtek a köztudatban, de izzasztó mivoltuk miatt kénytelenek voltak kivárni a hidegebb napokat.

Ha az alakod megengedi, jól kihasználható darabra találhatsz bennük, mert sokféle stílusba beültethetők, ráadásul hosszú szárú és bokacsizmával egyaránt viselheted őket.

Télen leginkább a sötét színűek dominálnak: a fekete, a grafitszürke, a füstös kék, illetve az indigókék. Ám már most készülhetsz egy világosabb farmerral a tavaszra, akkor ugyanis a pasztelles árnyalatokhoz illő, egészen halvány vízkék lesz divatban.

A H&M kínálatában fekete csőnadrágra bukkanhatsz 11 985 forintért, valamint ugyanitt füstös szürkére is szert tehetsz, ami szintén 11 985 forintba kerül. A Mango üzleteiben már világoskékben feszül a tavasz hírnöke, melyet 6995 forintért vásárolhatsz meg, de még a téli darabok közül is válogathatsz, mint amilyen a 9895 forintos sötétszürke farmer. A New Yorker egy klasszikus, koptatásmentes, szűk, indigókék nadrággal örvendeztethet meg, 11 990 forintért.

Ami minden alakhoz jól idomul

Az egyenes vonalú farmer picit háttérbe szorult, amikor a csőnadrág berobbant a divatba, de azóta összeszedte magát, és már-már konkurenciát jelent a tapadós fazonoknak. Kevésbé feltűnő ugyan, de egy jó koptatás és stílus megadja a sava-borsát.

Ha az alakod nem teszi lehetővé a testre simuló szabásvonalakat, egy ilyen farmernadrágban ugyanúgy trendi lehetsz, hiszen minden attól függ, hogy mivel és hogyan viseled! A világosabb színek már itt is kezdenek megjelenni, amiket a tavasz beköszönte előtt is bátran viselhetsz, csak arra ügyelj, hogy ne képezzenek túl erős kontrasztot a kabátoddal.

A Mustang egyszerű vonalvezetésű, de izgalmasan koptatott nadrágja 17 990 forintért lehet a tiéd. Az Orsay üzleteiben extra világosat is kaphatsz 8295 forintért. A Springfield sötétkék, koptatás nélküli darabja 7995 forintért gazdagíthatja a téli farmerkészleted. A H&M középkék, fiatalos kialakítású, hátul zsebfedős farmerja 11 985 forintért találhat gazdára.

Bő fazon, de roppant nőies

Egyes trendek az idei szezonban is zöld utat adtak a bő szárú fazonoknak, ennek ellenére kevesen merik viselni őket. Ennek a legfőbb oka valószínűleg az, hogy a szűk szabással ellentétben csak néhány stílussal férnek össze, melyeket nehéz eltalálni.Ahhoz, hogy bő szárú farmerod ne keltsen közönséges, olcsó hatást, egy-két szabályt be kell tartanod. Míg a testhezálló nadrágokhoz jól passzolnak a bővebb, hosszított vonalú tunikák, az A-vonalú és a trapéz változatukhoz leginkább rövid blézereket, valamint szűkített felsőket érdemes viselni.

Bő tunikákkal vagy blúzokkal csak akkor mutatnak jól, ha a derekadig érnek. Hosszú kardigánnal is felveheted ezeket, de csak akkor, ha előbbi alá testre szabott pólót veszel, melyet betűrsz a nadrágba. Ha végképp tanácstalan vagy, hogy mihez illik a bővülő fazonú farmernadrágod, a múltból is meríthetsz ihletet. Marlene Dietrich stílust teremtett a ’20-as és ’30-as években, melynek egyik meghatározó darabja a nőiesre szabott, A-vonalú nadrág volt. Bár maszkulin vonású stílusjegyekkel keverte - szövetmellénnyel, inggel és zakóval -, hűvös eleganciájával sok férfit ámulatba ejtett.

A Levi’s üzleteiben sportos fazonra lelhetsz, ami 25 990 forintba kerül. Az Orsay farmerkollekciójából két bővülő szabásvonalú farmert is a figyelmedbe ajánlunk: a sötétkék trapéznadrágjukra 8995 forintért tehetsz szert, a magasított derekú, bő szárú darabot pedig 8295 forintért illesztheted be a ruhatáradba.

Továbbra is dívik a lepattant stílus

A turis hatású, hanyag és fiús farmernadrágok nyáron élték igazi fénykorukat, de télen is megtalálták azokat a trendeket, melyekben otthonosan mozognak. Sportos felfogásban vagy nőies ruhadarabokkal keverve, rockosan is viselheted őket izgalmas és fantáziadús variációkban. Rövid, bővebb szövetkabátok és vagány dzsekik illenek hozzájuk leginkább.

A Mango enyhén szaggatott farmerja 9595 forintért hozhatja ki belőled a trendi lazaságot, míg az Orsay motoros stílusú nadrágja 8995 forintért hirdetheti, hogy mennyire belevaló csaj vagy. A New Yorker üzleteiben is kedvelt a lepattant stílus: a sötétkék, feslett farmernadrágjuk ára 8590 forint, világosabb változata pedig 11 990 forintért kapható.

Ezt is szeretjük