Nagy tavaszi divatmustra
4 trend, ami jön, és 4, ami marad
Ideje felkészülni a tavaszra, és megnézni a szekrényed tartalmát! Legyen hely az újaknak.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A divat nagy fordulópontja az újév első szezonváltása, vagyis a tavasz. Ilyenkor futnak be a küszöbön toporgó legújabb trendek, és némelyek ilyenkor vesznek el a feledés homályában. Persze, ahogy mindig, most is lesznek túlélő darabok, melyek makacsul tartják dobogós pozíciójukat, csak egy picit átalakulnak, illetve felveszik az új divat diktálta stílusjegyeket.

Ebből a nagy keveredésből rajzolódik ki a legújabb divathullám, amiről azt jósolják a divatguruk, hogy idén igazán elsöprő lesz. Az átalakulás tényleg szembetűnő, bár a sziluettek zöme megmarad, a színek és minták merőben megváltoznak.

Friss és üde tavaszi újdonságok

A tavaszi zsongás most igazán elkapta a tervezőket, és ebből adódóan az újdonsült divatirányzatok csordultig vannak romantikával: a színek haloványak és tiszták, mint az első ébredező napsugarak, az anyagok pedig lágyak, finoman áttetszők, akár a simogató fuvallat.

A tüneményes, gyermeki báj mellett azonban a nőiesség is nagy szerephez jut, és a csábítóan szexi vonzerőt kissé zilált összhatásba csomagolja, vagy a bőr kivillantásával kelt erotikus feszültséget.

Mivel a ruhák és a sortok hossza jelentősen megrövidül, és a sejtelmesen átlátszó anyagok is egyre többet mutatnak majd, érdemes már most felkészülnöd a tavaszra, és gondot fordítanod a bőrápolásra is, hogy a legjobb formádat hozhasd, mire az extra minit és a csipkét elhozza a jó idő.

Leheletfinom pasztellszínek és krémes árnyalatok

Az élénk, vibráló árnyalatoktól most egy időre elbúcsúzhatsz, és helyette világos fagylaltszínekben köszöntheted a kikeletet. A letisztult színvilág azonban cseppet sem lesz unalmas és visszafogott, mert bátran bevállalhatod a merészebb kompozíciókat is.

A hűvös pasztellkéket összehozhatod melegebb tónusokkal, mint amilyen a vaníliasárga, de az óarannyal, illetve a halvány, bronzos árnyalatokkal párosítva is különleges hatást érhetsz el. Használd ki a légiesen könnyed színek eleganciáját, és öltözz úgy, mint egy tavasztündér!

Csipke, fodor, és áttetsző, lágy esésű anyagok

A tervezők úgy gondolták, hogy eleget hangsúlyozták már a nők határozottságát, ezért most inkább a ies, finom oldalukat szeretnék kidomborítani, valamint a bennük rejlő romantikus kislányt. Mindezt azonban megfűszerezték egy nagy adag szexuális vonzerővel, amitől nem csak a hó fog elolvadni, hanem a pasik is.A krémesen lágy színekhez jól illenek majd a leheletnyi, átlátszó anyagok, a babás fodrok, valamint a tisztaságot, érintetlenséget sugalló csipkék, melyek kitörnek a díszítőelemek sorából, és ruhák, felsők, blúzok alapanyagául szolgálnak majd. Bár a csipkemotívumok a múltból lettek kiragadva, a modern szabásvonalaknak köszönhetően mégsem tűnnek ódivatúnak, hanem egészen új életre kelnek.
Cipzár és virágőrület

Színesen dús virágminták, a tavasz hírnökei

Akár a tavaszi mezők, a ruhák is virágba borulnak a mosolygó napfény beköszöntével. Pasztelles és élénk színárnyalatokban is tobzódnak majd a virágminták, de nemcsak a romantikus jellegű kisruhákon bukkannak fel, hanem blézereken, harisnyákon, kardigánokon, pólókon, valamint tunikákon.

Egyes ruhafazonokkal igazán különleges elegyet alkotnak majd, hiszen egyszerre testesítik meg az édes, álmodozó lány képét, és a szexi, szenvedélyes dívát. Ám épp ettől az éles kontraszttól lesznek olyan izgalmasak.

Cipzárőrület

Nemsokára elfelejtheted a leszakadt gombok okozta bosszúságot, mert a legtöbb ruhadarabra cipzár kerül. Úgy látszik, a tervezők, mint a gyerekek, eljátszogattak a húzózárakkal, és beléjük szerelmesedtek, ugyanis tavasztól okkal vagy ok nélkül, mindenféle módon megjelennek. A dzsekiken már eddig is megszokott volt a praktikus cipzár, de idén olyan stílusokban is megmutatkoznak, amelyek talán meglepetést fognak okozni. Nem lesz már idegen a húzózáras alkalmi ruha sem, a pólóruha le-és felvételét is leegyszerűsíti majd, valamint olykor-olykor díszítőelemként is kipróbálja önmagát.

Tavalyi trendek, melyek maradnak még

Bizonyos holmiktól nem kell megválnod, mert sütkéreznek még egy picit a divat fényében. Az átalakulásuk sem lesz szembetűnő, esetleg annyiban lesznek másak, hogy magukra öltik a pasztellszíneket, vagy lágyabb esésű anyagból készülnek.

Kitömött, felpolcolt és hegyes vállak

A túlzó vállmegoldások továbbra is élvezik majd a figyelmet, sőt, csak most élik ki magukat igazán!

Ha eddig úgy gondoltad, hogy ennél magasabbra már nem lehet feltornászni a vállakat, nagyot tévedtél. A tervezők bebizonyították, hogy megy ez nekik minden erőlködés nélkül, így a csúcsos vállmegoldásokról máris átváltottak a puffos, kitömött vállakra.

Fiús zakók és dzsekik

Bár tavasszal a nőies nő lesz az ideál, azért a vagány csajokról sem illik megfeledkezni, így marad a férfiszabású blézer és dzseki, de mindkettő attól lesz trendi, ha úgy tűnik, mintha pár számmal nagyobb lenne nálad. A fiús zakók sportosan elegáns jelleget kapnak, és nemegyszer cipzárt, virágmintát, vagy üde, világos színeket.

Lenge ingruhák változatos szabásvonalakkal

Az ingruhák is sokkal nőiesebbre váltanak, de pont ez a túlélésük kulcsa. Legtöbbjükre fodor vagy csipke is kerül, és leginkább édes kis blúzruhának fognak tűnni, nem úgy, mint a téli, fiús stílusú társaik.

 

Ám a romantikus darabok mellett ugyanúgy megtalálhatod az egyszerűbb fazonokat is, melyek finom, selymes tapintásúak lesznek, és kellemesen lengék.

Pólóruha, mini és szűk elgondolásban

A pólóruha sem távozik még az üzletekből és a köztudatból, de a hossza lényegesen összemegy, és a bő darabokat picit háttérbe szorítják majd a csőfazonok, valamint a különleges anyagráncolásokkal csűrt-csavart modellek. Ugyanúgy, mint a blézerek, alkalmazkodnak majd a tavaszi trendekhez, vagyis eltűnnek közülük az élénk színű ruhácskák, és az áttetsző anyagú változataik lesznek a nyerők.

Ezt is szeretjük