Mutasd a rúzsod!

Megmondjuk, mennyire szereted önmagad

A smink nemcsak szebbé teszi az arcodat, de belső tulajdonságaidról és önbizalmadról is mesél.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az arc kendőzése, ha nem is az emberiséggel, de az írott történelemmel biztosan egyidős. Kezdetben nem csak a nők, de a férfiak is festették magukat, és ugyanannyi, ha nem több illatszert használtak, mint a szebbik nem képviselői. A rokokó után ez azonban mérséklődött, és lassan el is tűnt.

A nők azonban természetesen továbbra is ékítik és kendőzik az arcukat.
A sminkelés tehát egyrészről a hibákat hivatott eltakarni, másrészt kiemeli azt, ami szép, illetve, amit tulajdonosa arra érdemesnek tart.

És mi is lehetne halálosabb a női fegyvertárban, mint a csókolnivaló ajak? Tudja ezt a nő is, nem véletlenül hangsúlyozza, nedvesíti, színezi festékkel. A rúzs az 1920-as évektől kezdve a legtöbbet eladott dekorkozmetikai termék. És nem véletlenül. A szépen kifestett ajak a férfiak kedvenc testrészét idézi.

Mivel a rúzs ennyire szoros kapcsolatban áll a nőiességgel, nemcsak a külsődet dobja fel, de a belsődről is árulkodik. A kendőzés és kifestés az önmagadról alkotott képről mesél, és arra is rámutat, hogy mennyire vagy jóban magaddal.

Kendőzetlen ajkak

Ha valaki soha nem festi az ajkát, az két dolgot jelenhet, mégpedig épp egymás ellenkezőit.

Valaki annyira jóban van magával és nőiességével, hogy nem tartja fontosnak azt kiemelni. Ráadásul az a nő, aki nem rúzsozza a száját, mindig csókra termett, hiszen a férfiak többsége, bár imádja nézegetni a szépen kifestett szájat, kétszer is meggondolja, hogy rányomja-e a sajátját.

A festetlen ajkaknál az ellenkezője is elképzelhető. Hogy nem vagy jóban önmagaddal, és nem szeretnél kitűnni a tömegből semmilyen módon. Nem ártana picit fejleszteni az önbizalmadon. Próbálj ki egy színezett ajakápolót.

Egy kis szájfény

Szájfény és szájfény között is van különbség, de essék most szó azokról a hölgyekről, akik ajkaikon diszkrét fényt viselnek, és nem csillogósat vagy színezettet. Ha te is hanyagul felteszel reggelente egy kis szájfényt, akkor tulajdonképpen semmi bajod nincs önmagaddal, tudod, hogy vannak jobb és rosszabb napjaid, de ezt elfogadod, és nem csinálsz különösebb ügyet belőle. Tartsd meg ezt a jó szokásodat, mert sokkal derűsebb vagy azon nőtársaidnál, akik a tökéletességet hajszolják.

Kis rúzs, kis szín

Kicsit elbújsz a rúzsod mögé, hiszen fested a szád, de nem annyira feltűnő színnel, hogy ez bárkinek is szemet szúrna. Legbelül nem vagy valami nagy véleménnyel magadról, de ezt nem teszed ki az ablakba, így környezeted egy kissé visszahúzódó embert ismer. Gondolkozz el azon, hogy mi is az, amivel nem vagy kibékülve, és változtass azon. Lehet, hogy a külsőd az, ami lehúzó hatással van rád, de az is elképzelhető, hogy valamelyik tulajdonságod okoz problémát. Fogadd el, hogy az emberek különbözőek, és apró hibáik teszik őket emberivé.

Dögös vörös

A klasszikus piros rúzst viselő nő első ránézésre magabiztos, jóban van önmagával. Azonban, ha valamiből túl sok van, az mindig kételkedésre ad okot. Ha egy nő nem teszi ki úgy a lábát az utcára, hogy ne lenne rajta minden az utolsó gombszemig tökéletes, az bizony nem arra utal, hogy a lehető legjobb viszonyban van magával. A tökéletesség hajszolása azt mutatja, hogy önmagában nem érzi személyét elegendőnek, mindig kell valami kis plusz, amiért szeretik és csodálják az emberek. Ilyen lehet a piros rúzs is, amit természetesen tökéletesen precízen visz fel. Ha te is hasonlóakat tapasztalsz magadon, akkor nem árt, ha tudod, hogy a külső nem minden.

Ezt is szeretjük