Több mint 6 millióan nézték meg a videót! Tudd meg te is, mit jelez, hogy hol van pattanás a bőrödön!
Tudnod kell, mi nincs egyensúlyban.

nagykep?cikkid=168737&kep=meglepodott no1-lead
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tizenévesen a legtöbben azzal foglalkoznak, hogy megpróbálják eltüntetni pattanásaikat. Keresik a megfelelő krémeket, tisztítókat és sminkeket, hogy más minél kevésbé láthassa őket. És ebben a korban ez még teljesen rendben is van a hormonális változások miatt.

Azonban ha felnőttként az arcod bizonyos területe rendszeresen aknés, általában erős jelzés arra, hogy valami a szervezetedben felborult, de mindenesetre nem maximálisan kiegyensúlyozott. Ezért is kell figyelni a területeket, és tudni, hogy melyik rész milyen szerveddel van összeköttetésben.

Az arc a szervezeted tükre

A videóban az arc több területre van osztva: homlok, szemöldök, orr, orcák, áll és a fülek. Az ezeken a területeken kialakult pattanások mind a szervezet normális működésétől való eltérést mutatják.

A homlok teteje a hajad tövénél az emésztőrendszeredre reagál. Például a rossz minőségű ételek fogyasztása azonnal megjelenhet ezen a területen. Érdemes arra figyelni, hogy több antioxidáns-tartalmú ételt egyél és igyál.

A homlok alján kialakuló pattanások az elméddel és a lelkeddel vannak összhangban. Ha ezen a területen pattanások jelennek meg, az azt jelenti, hogy te magad nem vagy egyensúlyban. Jelentheti azt, hogy keveset és rendszertelenül alszol, de azt is, hogy a vérkeringésed nem a legjobb. Pihenj, meditálj, relaxálj egy keveset, hogy vissza tudd állítani a szervezeted normális működését.

Az orron lévő pattanások a szívre reagálnak. Ez erősen összefügg a stresszel és a vérnyomásoddal is. Muszáj egy kis időt adnod magadnak, hogy nyugalomban lehess.

A szemöldök területe a májhoz kapcsolódik. Ha itt lesz aknés a bőröd, arról akár a túlzott alkoholfogyasztás vagy a cukros, egészségtelen étkezés is tehet. A megoldás ezek visszafogása.

A fülön megjelenő pattanások elsősorban a vese működéséhez köthetőek. Kialakulhatnak attól, hogy nem iszol elég vizet, de a túl sok kávé vagy só fogyasztása is okozhatja ezt. A megoldás: kevesebb koffein és só, és sokkal több víz a nap folyamán.

A jobb orca a tüdővel van összeköttetésben. Ez jelez mindenféle allergiát, de a dohányzás is nagyban hozzájárul, ha aknés ez a terület. A dohányzás abbahagyásával az arcbőröd megint szép lehet.

A száj környéke és az áll közepe a gyomor és a vékonybél működésének akadozásáról üzen. Ha rossz minőségű ételeket eszel, ezen a területen biztosan ki fog ütközni. Próbálj meg több friss és egészséges ételt enni, sok zöldséget és gyümölcsöt, továbbá a finomlisztet is érdemes lecserélni teljes kiőrlésűre.

Az orcák alatt az áll oldalsó vonala a szaporítószervekkel és a vesékkel köthető össze. A menstruációs ciklus, hormonális zavarok, de a vesék túlműködése is itt mutatkozik meg.

Ezek alapján te is láthatod, mennyire fontos, hogy figyelj a felnőttkori aknékra. Ne csak a bőrödre, hanem a szervezetedre is gondolj. Nem elég eltüntetni egy sminkkel a pattanást, mert a kialakulása valószínűleg működési változásokat jelez.

Ezt is szeretjük