Ez a nő minden nap ugyanabban a ruhában jár
Hogy érzi magát?
Az öltözködés a kreativitás tere, amely egyszerre előnye és hátránya is.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A reggeli készülődés során időt igényel, hogy kiválaszd, mely ruhákban indulsz a munkába, márpedig minden nap döntési kényszer előtt állsz.

Éppen ez volt az, amire a művészeti igazgatóként dolgozó Matilda Kahl ráunt. Nap mint nap ugyanabban a ruhában jelenik meg az irodában, mintha csak uniformist hordana.

Hogyan jutott erre az elhatározásra?

Bár Matilda New York egyik vezető reklámügynökségébe sietetett egy három évvel ezelőtti hétfő reggelen, bizonytalan volt azt illetően, hogy megfelelő öltözékben lép-e az utcára. Előfordult már veled, hogy később felülbíráltad volna az aznapi ruházatodat? Kreatív szakmája ellenére, amely nagy szabadságot biztosít a számára, ő is így járt azon a napon.

Négy évszakos ruházat

Ha az ember úgy dönt, hogy mostantól mindig ugyanazt veszi fel, az felvet bizonyos kérdéseket, és nemcsak a mosás megoldása lehet érdekes, hanem az évszakok váltakozásához való igazodás is. A rendelkezésre álló ruhakészlete 15 fehér selyeming és néhány fekete nadrág lett, amely a téli hónapokra mindössze egy fekete blézerrel egészült ki.

Soha többé hajmosás?

Kibírnád, hogy akár évekig nem mosod meg a hajadat? Ezek a nők lemondtak a samponozásról!

A külvilág reakciója

Bár egyenruhát hordani nem új dolog, Matilda nem kényszerült volna rá, ezért az embereket érdekelni kezdte a mögöttes motivációja. Voltak, akik fogadásra gondoltak, míg mások vallási okokat sejtettek a háttérben. Felmerült az ötlet hátrányaként az is, hogy az egysíkú öltözködés nem túl izgalmas.

Túlzott elvárások

Matilda szerint a nőknek túlzott elvárásoknak kell megfelelniük, például, hogy mindig tökéletes külsővel jelenjenek meg. Ezért azonban sokan úgy érzik, hogy a világ uralja őket, és nem fordítva. Úgy érzi, hogy az elhatározásával rengeteg időt megspórol, és jól érzi magát abban a ruhában, amit visel. Sőt, nem is gondol rá.

Fotók: instagram.com/lilltrill

Ezt is szeretjük