Milyen gyakran kell mosni a melltartót? Hamar tönkremegy a fehérnemű, ha nem tartod be a szakértő tanácsait

A fehérneműmárka szakértője szerint sokan rosszul mossák a fehérneműiket. Elárulta, hogyan és milyen gyakran kellene.

melltarto cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Minden ruhadarab csak akkor marad sokáig kifogástalan és viselhető, ha odafigyelünk a megfelelő mosásra és karbantartásra. A fehérneműk pedig a különösen kényes kategóriába tartoznak, így ezek esetén még inkább ügyelni kell a tisztításukra.

A helyzet nem is olyan egyszerű, mert az anyaguk kényes, a melltartók pedig hamar eldeformálódnak, kikopnak, elhasználódnak és tönkremennek. Ez azonban nem azt jelenti, hogy csak ritkán kellene őket mosni, sőt! Most egy szakértő tisztázta azt, hogy pontosan hányszor, hogyan kell tisztítani a melltartókat, és érdemes megfogadni a hasznos tanácsait.

Milyen gyakran kell mosni a melltartót?

A Who What Wear oldalán Debora Ramos, a La Perla fehérneműmárka fejlesztési menedzsere - aki több mint húsz éve dolgozik a fehérnemű-óriásnál - elárulta, sokan nagyon rosszul tudják, hogy kell kezelni a melltartókat. Elmondta, hogy átlagosan kétszer lehet őket viselni azelőtt, hogy ki kellene mosni. Mivel közvetlenül érintkeznek a bőrrel, különösen oda kell figyelni a higiéniára, így ő azt javasolja, hogy mindenkinek legyen legalább három-négy kényelmes darabja, hogy sose maradjanak tiszta fehérnemű nélkül.

A kiváló minőségű, kézzel készült fehérneműiről híres márka munkatársa azt is kiemelte, ő a kézi mosást javasolja, és ő még a merevítő nélküli melltartóit is így tisztítja, mert úgy vette észre, csak ezzel a módszerrel őrzik meg sokáig a formájukat. Hozzátette, a megfelelő hőmérséklet is fontos: a túl melegtől nemcsak a kezed, hanem az anyag is sérülhet, ezért minden szempontból a langyos víz az optimális.

A cikk az ajánló után folytatódik

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ha viszont mindenképpen gépbe akarod tenni őket, mindig ügyelj arra, hogy a kapcsok be legyenek kapcsolva, nehogy beakadjanak az anyagba vagy más ruhákba. A legjobb pedig, ha egy mosózsákba teszed őket, hogy garantáltan biztonságban legyenek. A szakértő tanácsaihoz azt is érdemes hozzátenni, hogy a hőmérséklet nem csak a kézi mosás esetén számít: a melltartókat 30-40 fokban ajánlott tisztítani. 

A leghasznosabb melltartótrükkök

Vannak olyan egyszerű, mégis igen kevesek által ismert trükkök, melyekkel pillanatok alatt láthatatlanná teheted a cicifixedet, sőt még az elmozdulást, a kikandikáló drótot vagy a válladba vágó pántot is megoldhatod. Ezeket mindenkinek ismernie kellene.

Ezt is szeretjük