Milyen az arcformád? Ez a frizura áll a legjobban

Találd meg az arcodhoz leginkább illeszkedő frizurát, és hozd ki belőle a legtöbbet. Online programunk is segít a választásban.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Egy jól megválasztott frizura nemcsak szebbé teheti a megjelenést, de kiemelheti arcod előnyös tulajdonságait, és elrejtheti azokat, melyeket nem szívesen teszel az ablakba. Ahogyan az ellenkezője is igaz: ha az arcformádhoz nem illik egy frizura, az az egész megjelenésedre rányomja a bélyegét.

Az ideális fazon megtalálásánál az is számít, hogy milyen minőségű és mennyiségű a haj, hiszen nem lehet csodás göndör fürtöket varázsolni vékony szálú, erőtlen hajból. Egy jó fodrász azonban össze tudja kombinálni a kettőt, és olyan frizurát javasol, ami illik az arcodhoz és hajadhoz is.

Kerek arcforma

A kerek arcforma arányai mindenhol megegyeznek, és kissé szélesnek tűnhet az arc, elsősorban ezt kell korrigálni. Kompenzálandó a túl kerek formát a hosszú, egyenes frizurák előnyösek. Ideális, ha vállig vagy az alá ér a frizura. A választék középen legyen vagy kissé oldalt, de semmi esetre se legyen túl aszimmetrikus. Rövid haj esetén is a sima fazon az előnyös, például az áll mellett hosszabb, majd hátul rövidülő Kleopátra-fazon.

A hajvasaló a legjobb fegyvered lehet. Mivel a hő károsítja a hajat, gondoskodj arról, hogy a hajszálak időről időre szabadságot kapjanak, illetve, hogy megfelelően ápolod őket.

Ami előnytelen számodra

A tömör, túl határozott és egyenes frufrut felejtsd el, mert még inkább  szélesíti az arcod! Az állig érő egyenes haj, valamint a felturbózott, dús, göndör frizura is a tilos kategóriába tartozik a te esetedben.

Nem tudod eldönteni, melyik típusba is tartozhatsz? Szívesen megnéznéd magad szőkén, barnán, esetleg feketén, vagy éppen arra vagy kíváncsi, hogyan állna neked az abszolút rövid vagy a dús, göndör haj? Töltsd fel a fotód, és válassz több száz frizura közül a Frizurapróba segítségével! Kattints ide!

Hosszúkás arcforma

A hosszúkás arcot elsősorban a kevéssé látványos pofacsontok, illetve a hegyes áll jellemzik. Ez az arcforma szélesítésre szorul. A megoldást az egyenletesen lépcsőzetes és az állig érő frizurák jelentik. A göndör, nagy tömegűnek tűnő haj is jó döntés. Rövid frizurából is válassz tépettet és olyat, ami oldalt nem teljesen sima. A frufru is jó választás.

Hajformázásnál semmiképpen ne feledkezz meg a volumennövelésről. Hajtsd előre a fejed szárításnál, így a hajszálak elállnak a fejbőrtől, és az egész frizura dúsabb lesz. Ha a hajad természetesen hullámos, semmi esetre se vasald ki

Ami előnytelen számodra

A hosszú, egyenes haj, főképp, ha középen választják el, megnyújtja az arcot, így nem előnyös azok számára, akiknek az arca is hosszúkás.

Mit mond a fodrász?

Szabados Iréne az egyik legjobb fodrász Magyarországon, évtizedek óta dolgozik a szakmában. Ha érdekel, ő mit mond az előnyös frizurákról, nézd meg videónkat.

Szögletes arcforma

A szögletes arcformát férfiasnak is szokás mondani a túl hangsúlyos pofacsontos és a szögletes áll miatt. Ehhez sokszor társul széles homlok. A túl karakteres arcot lágy esésű frizurákkal lehet a legjobban kompenzálni.

A könnyed, huncut hullámok mindenképpen jó választásnak bizonyulnak, ahogyan az egészen szembe lógó frufru is. Ez utóbbinál arra kell figyelni, hogy ne legyen túl szögletes.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ami előnytelen számodra

A zömök, túl szögletesre vagy egyenesre vágott frufru, valamint a nyakat szabadon hagyó, esetleg felnyírt haj kifejezetten ronthat az összképen. Valamint a túl merev, egyszerű frizurák sem állnak jól, a kifelé szárított haj pedig csak még jobban kiemeli az arcformádat. Továbbá kerülnöd kell a fejtetőn megemelt hajtömeget is, inkább azon munkálkodj, hogy a hajad alsó részét tedd mozgalmassá és dúsabbá.

Háromszögletű arcforma

Ezt az arcformát hangsúlyos, széles homlok és lefelé keskenyedő vonalak jellemzik, határozott arccsontokkal, valamint hegyes állal. Ha ebbe a típusba tartozol, a frufru már-már kötelező, persze nem mindegy, hogy milyen fazonú.

Választhatsz ritkább, tincses frufrut, illetve hosszabbat, melyet félrefésülhetsz, így is kitakar annyit a homlokodból, hogy keskenyítse azt. Számodra a lekerekített, vállig érő frizura a legideálisabb, ha a frufrud középen elhelyezett választékkal párosul. A rövid haj is jól állhat, ha oldalt elvesz picit a homlokod és az arccsontod szélességéből. Pár rakoncátlan tincs, mely az arcodba omlik, megoldhatja ezt a problémát.

Ami előnytelen számodra

Soha ne hagyd teljesen szabadon a széles homlokod, mert úgy optikailag még hegyesebbnek tűnhet a keskeny állad! A hátrasimított vagy hajráffal hátrafogott hajviselet azok közé tartozik, amit kerülnöd kell!

OLVASD EL EZT IS!

kapszula lead
  • hajhullás
  • hormonok

Ritkulni kezdett a hajad?

hajszarito lead
  • hajápolás
  • hajdúsítás

Dús sörényt akarsz?

Ezt is szeretjük