Évekig sminkkel rejtegette bőrét a 19 éves lány - Most megmutatta a vitiligót, hogy más ne szégyellje magát

Öt hónapja egyáltalán nem festi a bőrét, és azt mondja, boldogabb nem is lehetne.

Mariah Perkins vitiligo
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Szerencsére egyre több vitiligós férfi és nő mutatja meg magát a világnak, hogy elérjék, másoknak se kelljen szégyellniük, ha valamiben kicsit különbözőek a többieknél. Nemrég egy fotós például pontosan ezért készített olyan képsorozatot a pigmentvesztéssel járó rendellenességről, amiben a modellek meztelenre vetkőztek.

A fényképésznek az volt a célja, hogy bemutassa, a különleges valójában gyönyörű. Most pedig egy 19 éves lány szintén hasonló okok miatt döntött végre úgy, hogy nem sminkeli tovább egyszínűre a bőrét, hogy rejtegesse a vitiligóját, hanem felvállalja önmagát.

Szégyellte, de már büszkén vállalja a vitiligót

A fiatal táncoslány, Mariah Perkins 11 éves korában vett észre először egy pici fehér foltot a kezén, amivel eleinte egyáltalán nem foglalkozott. Később viszont az arcán is megjelent egy, ezért édesanyja úgy döntött, megnézetik egy bőrgyógyásszal. Az orvos közölte vele, hogy ez vitiligo, ami miatt a bőre folyamatosan veszít majd a pigmentjeiből. 13 éves korára már tényleg láthatóvá váltak a foltok, Mariah pedig szégyellte őket, ezért sminkkel festette egyenletessé az arcát.

- Onnantól kezdve minden egyes nap több mint 45 percbe telt, mire kisminkeltem magam. Figyeltem arra, hogy az arcom minden apró részét elfedjem, mégis természetes legyen a hatás. Aztán egy idő után elértem arra a szintre, hogy senkinek sem engedtem meg, hogy smink nélkül lásson - mesélte a lány a Daily Mailnek, aki még azt is kerülte, hogy bárki megpuszilja vagy hozzáérjen, nehogy véletlenül lejöjjön róla a festék. Hét éven keresztül csinálta ezt, most viszont elege lett belőle, és az Instagramon vállalta fel vitiligóját, hogy másokat is bátorítson arra: ne szégyelljék önmagukat miatta. Most el is mesélte, mi vette rá arra, hogy az egész világnak megmutassa magát.

Ezt is szeretjük