Fogyaszt, lassítja az öregedést, és nem kerül sokba

Így használd a mákot!

A máknak jótékony egészségügyi hatásai vannak, és még szépít is.

Húsvéti tojásvadászat
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A mákot az egyik legegészségesebb táplálékként tartják számon, ráadásul a magyar konyhának is fontos szereplője, így jó, ha mindig van otthon egy kevés.

Nemcsak változatos finomságokat készíthetsz a felhasználásával, de az egészségedért és szépségedért is sokat tehetsz a segítségével!

Mi van benne?

Az apró fekete szemcsékben rengeteg vitamin és ásványi anyag található. A mák nagy mennyiségben tartalmaz foszfort, káliumot, kalciumot és magnéziumot, valamint remek természetes B1-, B2-, B6- és E-vitamin-forrás. Olaj formájában kúraszerűen is fogyasztható, segít a csontritkulás megelőzésében és az idegrendszer megnyugtatásában.

A mák és az emésztés

A máknak ugyan magas a kalóriatartalma, de szerepet kaphat a fogyókúrában is, mert nagyon hatásos természetes méregtelenítő: kitisztítja a bélrendszert, letakarítja a bélfalakat és csökkenti a puffadást. Erősíti a gyomrot, védi a gyomor nyálkahártyáját, és görcsoldó hatása miatt a hasfájásos panaszokat is enyhíti.

Fogfehérítés és szárazsampon 200 forintból

Nézegess képeket!

Elolvasom

Így lassítja az öregedést

Az öregedés külső jelei ellen is használható a mák. Készítsd belőle nyugtató arcradírt - kattints ide a receptért -, amely regeneráló és feszesítő hatása mellett még puhává is varázsolja a bőrt.

Ezen kívül nemcsak a ráncok ellen és a bőr rugalmasságának megőrzésére használhatod, a korral járó betegségek kialakulásának esélyét is csökkentheted a rendszeres mákfogyasztással. Rendbe teszi a koleszterinszintet, csökkenti a magas vérnyomást, védi az idegrendszert, és még körmöket is erősíti.

Ezt is szeretjük