Nagy nyári vászonnadrág-körkép
Képgalériákkal
A vászonból készült ruhát lehet melegben és hűvösebb időben is viselni, hiszen szellős, de mégsem a legkönnyebb anyag.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A len egy kedves kis kék virágú egynyári növény. A rostjából készült vászon a legrégebb óta gyártott anyagok egyike. A lenből nemcsak vászon készíthető, hanem számos más anyag, például batiszt, ami a legfinomabb szövésű textilek egyike. A vászon tehát természetes lenszálakból készül, ezért nagyon kényelmes viselet. Nem izzadsz bele, jól szellőzik, így nyáron tökéletes viselet.

Ha lenvászonra gondolsz, ne egy unalmas homokszínű nadrág jusson eszedbe. Bár az sem hátrány néha, mert jól variálható. A lenvásznat lehet festeni, lehet érdekesen szabni, lehet hosszú, és egészen rövid is. A lenvászon nadrág, mivel sokféle van belőle, bárhova felvehető, nemcsak városnézéshez.

Trendekről nemigen lehet beszélni, hiszen itt egy textilről van szó. Talán egyetlen említésre méltó újdonság van, mégpedig a térd fölé érő kicsit buggyos nadrág. Számtalan színben kapható, a legdivatosabb a hófehér, a sárga és a katonazöld.

Kiránduláshoz

A vastagabb vászonnadrág tökéletesen megfelelő, ha a vízparti heverés helyett aktívan pihensz. Egy oldalzsebes nadrágban elfér sok apróság, amit kiránduláshoz szükségesnek tartasz. A vastag anyag megvéd a tüskéktől és a csalántól, ha épp azon kell átvágni magatokat. A legjobb, ha zöldet választasz, így nem hívod fel magadra a figyelmet, és igazi dzsungelharcos lehetsz. Praktikus, ha a nadrág alján kis kötő fut végig, így rövidnadrágot gyárthatsz belőle egyszerűen.

Ha inkább bicikliznél, akkor jó, ha nem a legszélesebb szárú nadrágot választod. Ez ugyanis beakadhat a láncba, és olajos lesz a nadrág, vagy ami talán kellemetlenebb, el is eshetsz. A legjobb, ha rövid, de még jobb, ha alul egy kis pamut fogja össze a szárat, és teszi buggyossá a nadrágot. Praktikus, mert a térded alá is húzhatod, és ottmarad.

Ha inkább a habokat szeled, akkor válassz igazi klasszikus matrózöltözéket, vagyis fehér vászonnadrághoz sötétkék felsőt, esetleg fehér sálat hozzá.

Városba

Szinte bármit felvehetsz, az időjárás határozza meg, hogy miben fogod jól érezni magad. Hőségben jól jöhet egy egészen apró nadrág, de ha nem akarod mutogatni a lábaidat, akkor a lenvászonból nyugodtan felvehetsz hosszút is, csak kellőképpen széles legyen a szára, és világos árnyalatú legyen.

Ha vidám hangulatban van, akkor vegyél fel színeset. A sláger sárga vagy egy mély rózsaszín mégjobb kedvre deríthet, így akkor sem rossz ötlet, ha magad alatt vagy.

Elegánsan

A lenvászon nadrág nemcsak a bohémeké, nyugodtan felveheted munkába, de akár színházba is. Persze nem akármilyet. Legyen sötét színű vagy fehér, és nem árt, ha az anyaga kicsit vastagabb. Ehhez vehetsz blúzt és kabátkát estére, és ne felejtsd el a tűsarkúdat sem.
Ha bohém és szexi akarsz lenni, akkor egy húzott szárú nadrággal vedd fel a tűsarkút, így egy kicsit háremhölgyes imázsod lesz.

Nem árt tudni

  • A vászon, különösen, ha vékony, elég áttetsző. Ellenőrizd, hogy nem üt-e át rajta a bugyid. Ha nem akarod, hogy mindenki lássa, mit vettél a nadrág alá, akkor egy kisnadrágos bugyival megoldódik a probléma.
  • A vászon könnyen tágul. Sokan tapasztalhatják, hogy a reggel feszes nadrág délutánra lecsúszkál.
  • Ha nyaralásra csomagolsz, és nem akarod, hogy összegyűrődjön, akkor ne hajtogasd, hanem csavard. Vasalás után hagyd kihűlni, majd csavard fel, és így tedd a bőröndbe.
  • A tiszta vásznat maximum 40 fokon szabad mosni, hacsak nem akarod, hogy egy kicsit összemenjen.
Ezt is szeretjük