Hol vannak rajtad ráncok és pattanások?
Erről árulkodnak
A ráncok mélysége és jellege utal az életmódra, a pattanások pedig betegségekre.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A bőr érzékeny szerv, és azt, hogy hogyan néz ki, nemcsak a genetika, de a külső és belső hatások is befolyásolják.

Egy átmulatott éjszaka, a menzesz előtti időszak, stresszes munkahely okozta változások mind kiütköznek a bőrön, a folyamatosan űzött rossz szokásokról már nem is beszélve.

A bőr jelez, a tünetekből pedig következtetni lehet arra, hogy mire van és mire nincs szüksége.

Szürke, élettelen bőr

A bőr 28 naponta cserélődik, de nem tűnik el 100%-ban a felszínről, ha pedig megvastagodik az elhalt hámsejtektől, akkor sápadt, szürkés, sárgás lehet. Ezt fokozza a szmoggal teli levegő, a szálló mikroméretű por, ami könnyen megül a pórusokban. Ezen rendkívül egyszerű segíteni, csupán hetente-kéthetente egyszer át kell radírozni a bőrt, illetve alaposan megtisztítani esténként.

A dohányzás belülről szürkíti a bőrt, az egyetlen megoldás természetesen a cigaretta letétele. A sápadtságot okozhatja még vérszegénység is, ehhez más tünetek is társulhatnak, fáradékonyság, köröm- és hajproblémák. Ha ezeket tapasztalod, kérj egy vérképet, hogy minden rendben van-e.

Finom ráncok a bőrön

A vékony felületi ráncokat általában a vízhiány okozza. A vízhiánynak semmi köze a száraz bőrhöz, minden bőrtípusnál megjelenhet, a zsírosnál is, sőt, a szárító hatású kozmetikumok miatt itt nagyon könnyen kialakulhat.

A felületi ráncok megfelelő arcápolással és elegendő folyadékfogyasztással szerencsére könnyen eltüntethetőek.

Ha kíváncsi vagy egy profi elemzésre, akkor a Douglas Parfümériákban ingyenes bőrdiagnosztikán és tanácsadáson vehetsz részt, melyből sok minden kiderül, így könnyebben orvosolhatod az esetleges bőrproblémákat.

Mélyebb ráncok

A mélyebb ráncok 30 éves kor körül jelennek meg az arcon. Elsősorban a mimikai okozza őket, ez ellen nincs mit tenni, illetve lehet botoxoltatni, de nem biztos, hogy a viaszszerű, karakterét vesztett arc a legjobb megoldás.

A mély ráncok hátterében a napozás és a szolárium is állhat, a fotoöregedés látványos, és amikor jelentkezik, már nincs mit tenni, hiszen nem a tegnapelőtti napozás okozza. Éppen ezért védeni kell az arcot, a szoláriumot pedig messzire elkerülni.

Pattanások itt-ott

A nők hormonháztartása nagyban befolyásolja a bőrképet, gyakran tapasztalhatsz pattanásokat a menstruációt megelőző időszakban, ez teljesen normális.

Elképzelhető, hogy a szervezetnek méregtelenítésre van szüksége, mert telítődött, és a bőr, mint a legnagyobb kiválasztó szerv, jelzi, hogy nagytakarításra van szükség.

Betegségeket is jelezhetnek a pattanások, az akné azonban más tészta, ez a fertőzés szakavatott segítséget kíván, mindenképpen bőrgyógyásszal kell konzultálni. 

Ezt is szeretjük